ΑρχικήsecurityΟ John McAfee ισχυρίζεται ότι έσπασε την κρυπτογράφηση του WhatsApp!

Ο John McAfee ισχυρίζεται ότι έσπασε την κρυπτογράφηση του WhatsApp!

Πρόσφατα το WhatsApp ενεργοποίησε την κρυπτογράφηση μηνυμάτων στην εφαρμογή του όπου τα μηνύματα που στέλνονται και λαμβάνονται είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, πράγμα που σημαίνει ότι τεχνικά οι hackers δεν θα μπορούν να τα διαβάσουν ακόμα και αν υποκλαπούν!

WhatsApp

Ωστόσο είναι δύσκολο να πεις ότι κάτι είναι unhackable κι έτσι αναμέναμε ότι τελικά κάποιος θα έβρισκε τον τρόπο. Αλλά έγινε ήδη; Σύμφωνα με μια έκθεση της Cybersecurity Ventures, ο John McAfee και η ομάδα του ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να σπάσουν την κρυπτογράφηση του WhatsApp κι έτσι τα μηνύματα που είναι υποθετικά κρυπτογραφημένα τώρα μπορούν να διαβαστούν και από hackers.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102854/to-whatsapp-enisxuei-tin-kruptographisi-tou-meta-tin-upothesi-tis-apple/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#26f136″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Το WhatsApp ενισχύει την κρυπτογράφηση του μετά την υπόθεση της Apple![/su_button]

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ευπάθεια που εντοπίστηκε φαίνεται να επηρεάζει μόνο την Android έκδοση της εφαρμογής. Σύμφωνα με τον McAfee, το πρόβλημα δεν έγκειται στο WhatsApp από μόνο του αλλά στην Google και στο λειτουργικό σύστημα Android. Ισχυρίζεται ότι αυτός και η ομάδα του εντόπισαν ένα σοβαρό ελάττωμα σχεδιασμού το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σχεδόν στα πάντα σε μια Android συσκευή συμπεριλαμβανομένων και των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων της εφαρμογής.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν οι ισχυρισμοί του John McAfee αφού είναι γνωστό ότι ο άνδρας είναι εκκεντρικός κι έχει κάνει αρκετούς αλλόκοτους ισχυρισμούς στο παρελθόν. Ο ερευνητής ανέφερε επίσης ότι θέλει να κάνει έναν ανοιχτό διάλογο με την Google και το WhatsApp για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι δεν θα πάρει αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103941/i-india-isxurizetai-oti-mporei-na-spasei-tin-kruptografhsh-tis-apple/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#26c9f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Η Ινδία ισχυρίζεται ότι μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση της Apple![/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS