Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Facebook ή Google; Που είναι καλύτερα να δουλεύεις;

Αν είστε στο δίλημμα που να δουλέψετε, στο Facebook ή στη Google, τότε συγχαρητήρια είστε από τους λίγους προνομιούχους!

GoogleVsFacebook6

Και οι δύο εταιρίες βρίσκονται μέσα στη λίστα με τις καλύτερες 50 εταιρίες που μπορείς να δουλέψεις στην Αμερική και είναι φυσικά πολύ απαιτητικές στο θέμα της πρόσληψης εργαζομένων. Αλλά αν περάσεις την δύσκολή διαδικασία της συνέντευξης, σε περιμένουν και στις δυο μια σειρά από προνόμια.

Αλλά ας κάνουμε μια σύγκριση να δούμε πως είναι το Facebook και πως η Google σαν εργοδότες:

Οι Googlers βγάζουν περισσότερα λεφτά!

Σύμφωνα με το PayScale ο μέσος μισθός των έμπειρων εργαζομένων στην Google είναι 140.000 $ ετησίως, τοποθετώντας την δεύτερη στη λίστα με τις εταιρίες με τους καλύτερους μισθούς. Στο Facebook ο μέσος μισθός είναι 135.000$. Εντάξει δεν είναι και πολύ μεγάλη η διαφορά!

Οι Facebookers είναι πιο χαρούμενοι!

Οι εργαζόμενοι και στις δυο εταιρίες δηλώνουν χαρούμενοι με τον εργασιακό τους χώρο αλλά το Facebook έχει ένα μικρό προβάδισμα με βαθμό ικανοποίησης από τους εργαζόμενους 97% σε σύγκριση με 86% της Google. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης αλλά ένας πολύ σημαντικός είναι ότι το Facebook εμπιστεύεται τους ανθρώπους του. Είναι χαρακτηριστικό η ελευθερία που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου και ότι ενθαρρύνονται να αμφισβητούν και να κριτικάρουν τους ανώτερους τους.

Οι Googles έχουν λιγότερο άγχος!

Γενικά αν ψάχνεις για μια δουλειά χωρίς άγχος καλύτερα απέφυγε τον τομέα της τεχνολογίας! Αλλά στην περίπτωση μας στη Google φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν λιγότερο άγχος από ότι στο Facebook. Στην έρευνα που έγινε, 12% των εργαζόμενων της Google απάντησαν ότι δεν έχουν καθόλου άγχος και 7% στο Facebook. Πιθανόν ένας σημαντικός λόγος που στην Google έχουν λιγότερο άγχος είναι το μασάζ στους χώρους εργασίας, τα δωρεάν μαθήματα γυμναστικής και οι πλούσιες διακοπές που προσφέρονται στους εργαζόμενους.

Οι Facebookers θεωρούν ελαφρώς περισσότερο ότι η δουλειά τους έχει νόημα!

Στην ερώτηση του PayScale «Η δουλειά σας κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος», 79% των εργαζομένων του Facebook απάντησε με ένα ηχηρό ναι και 73% των εργαζομένων της Google.

Η διαδικασία πρόσληψης είναι πιο εύκολη στο Facebook!

Η διαδικασία πρόσληψης στη Google διαρκεί κατά μέσο όρο 6 εβδομάδες ενώ στο Facebook ένα μήνα και οι υποψήφιοι κατατάσσουν τη συνέντευξη της Google πολύ πιο δύσκολη από αυτή του Facebook. Επίσης στη Google πολλές φορές πολύ έξυπνοι εργαζόμενοι με πολλές δυνατότητες αναλαμβάνουν θέσεις χαμηλότερου επιπέδου.

Οι εργαζόμενοι τόσο στη Google όσο και στο Facebook έχουν γενναιόδωρες παροχές, ειδικά οι γονείς!

Και οι δυο εταιρίες προσφέρουν πολλά στους εργαζόμενους τους όπως δωρεάν γεύματα, ένα υγιές και ζωντανό περιβάλλον γραφείου, μεταφορά από και προς το γραφείο και μεγάλη και γενναιόδωρη γονική άδεια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *