15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Δράση: Ghosts on the Web | Η ημερίδα στις 22/4 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Δράση : Ghosts on the Web

Την Παρασκευή 22/04/2016 στις 19:00 η ομάδα του Ghostsontheweb.gr θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς για ακόμη μία ημερίδα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, είναι κοινωνική εταιρεία (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) ασχολείται με την μελέτη κοινωνικών προβλημάτων και παρεμβαίνει με δράσεις που σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην κοινωνική ασφάλεια και θετική εξέλιξη.

Δράση: Ghosts on the Web | Η ημερίδα στις 22/4 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔροσιάςΗ νέα μας δράση Ghosts on the web απευθύνεται σε μαθητές και γονείς/κηδεμόνες με σκοπό την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Tο ίντερνετ παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωής προσφέροντας ψυχαγωγία, καθώς και ποικιλία σε πηγές ενημέρωσης. Ώς μέσο επικοινωνίας είναι συνυφασμένο με την ταχύτητα απόκρισης και θεωρείται αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές μέσο μετά την τηλεόραση. Στο διαδίκτυο όμως αντιμετωπίζουμε και πολλούς κινδύνους οι οποίοι δρουν στο παρασκήνιο. Δεν είναι ορατοί και τους ανακαλύπτουμε όταν πια για παράδειγμα έχουμε απωλέσει τη δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς μας η ακόμα και τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας. Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και το φαινόμενο του εκφοβισμού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και μέλη της οικογενείας μας.

Η δράση μας Ghosts on the Web έχει ως στόχο να ενημερώσει γονείς και μαθητές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) όσο και στην καθημερινή περιήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα παρουσιάζεται και η ψυχολογική διάσταση του θέματος, τρόποι αντιμετώπισης και συμβουλές για τον χειρισμό των προβλημάτων που δημιουργούνται σε μια οικογένεια και έχουν σχέση με το διαδίκτυο

Περιεχόμενο δράσης Ghosts on the Web

Η δράση είναι δομημένη σε τρείς παρουσιάσεις :
• Εθισμός στο διαδίκτυο: ψυχολογική διάσταση-ενδείξεις και αντιμετώπιση
• Εκφοβισμός στο διαδίκτυο (Cyber Bullying ): τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
• Η Κοινωνική μηχανική ως τρόπος εξαπάτησης στο διαδίκτυο: συμβουλές αντιμετώπισης

Οι εισηγητές

• Ιωάννα Τσαμπαλάτη – Βακαλόπουλου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια
Η Ιωάννα Τσαμπαλάτη- Βακαλοπούλου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση στη γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και τη δραματοθεραπεία. Ως επαγγελματίας προσφέρει υπηρεσίες κυρίως σε πλαίσια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενώ έχει εργαστεί και ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια ψυχολογίας, συμμετέχοντας παράλληλα ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με άξονα την ψυχική υγεία.
Εισήγηση : Εθισμός στο διαδίκτυο: ψυχολογική διάσταση, ενδείξεις και αντιμετώπιση
Το διαδίκτυο έχει εισέλθει στην καθημερινότητά μας και συνιστά πλέον απαραίτητο εργαλείο γνώσης, μας διευκολύνει με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει και μάλλον δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πώς θα ήταν έστω και μία μέρα χωρίς σύνδεση στο Internet. Πότε όμως χάνονται τα όρια και το Internet μετατρέπεται σε εθισμό; Τι είναι η εξάρτηση από το διαδίκτυο; Ποιες είναι οι βασικές ενδείξεις του διαδικτυακού εθισμού και πώς αντιμετωπίζεται;

Διονύσης Ζαβιτσάνος, μηχανικός δικτύων Η/Υ, μηχανικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ
O Διονύσης Ζαβιτσάνος είναι μηχανικός δικτύων Η/Υ και μηχανικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται ως σύμβουλος πωλήσεων με εταιρείες πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Έχει επίσης ειδικευτεί στην διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων.
Εισήγηση : Εκφοβισμός στο διαδίκτυο (Cyber Bullying) -τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
Το διαδίκτυο προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά δυστυχώς δίνει την δυνατότητα σε ορισμένους κακόβουλους χρήστες εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που προσφέρει να εκφοβίσουν άλλους χρήστες . Στις μέρες μας, το Cyber-Bullying αποτελεί ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα. Έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International αποκάλυψε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις γονείς [22%] αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι βλέπει ή τι κάνει το παιδί του όταν βρίσκεται online, παρότι σχεδόν οι μισοί [48%] ανησυχούν ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα Cyber-Bullying.

• Θεοφάνης Κασίμης, ερευνητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων & CΕΟ της Audax Cybersecurity
Ο Θεοφάνης Κασίμης είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και χάκινγκ, κατέχει διεθνή πιστοποιητικά σχετικά με την ασφάλεια, είναι ιδιόκτητης και διευθύνων σύμβουλος της Audax Cybersecurity η οποία προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες πάνω στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων και επίσης συμμετέχει ως εισηγητής σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια.
Εισήγηση: Η Κοινωνική μηχανική ως τρόπος εξαπάτησης στο διαδίκτυο – συμβουλές αντιμετώπισης
Κοινωνική μηχανική (Social engineering) είναι η πράξη της προφορικής χειραγώγησης ατόμων με σκοπό την απόσπαση προσωπικών πληροφοριών. Αν και είναι παρόμοια με το τέχνασμα ή την απλή απάτη, ο όρος είναι κυρίως συνδεδεμένος με την εξαπάτηση ατόμων με σκοπό την απόσπαση εμπιστευτικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα κωδικούς πιστωτικών καρτών, είτε τους κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή του σπιτιού μας η του γραφείου μας.

safeinternet

Πρόγραμμα

• ΕΝΑΡΞΗ
19μμ -19.15μμ : Καλωσόρισμα και παρουσίαση εκδήλωσης από διοργανωτές

• ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
19.15 -19.30μμ : Ιωάννα Τσαμπαλάτη – Βακαλόπουλου*, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια

Εισήγηση : Εθισμός στο διαδίκτυο: ψυχολογική διάσταση, ενδείξεις και αντιμετώπιση
Το διαδίκτυο έχει εισέλθει στην καθημερινότητά μας και συνιστά πλέον απαραίτητο εργαλείο γνώσης, μας διευκολύνει με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει και μάλλον δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πώς θα ήταν έστω και μία μέρα χωρίς σύνδεση στο Internet.Πότε όμως χάνονται τα όρια και το Internet μετατρέπεται σε εθισμό; Τι είναι η εξάρτηση από το διαδίκτυο; Ποιες είναι οι βασικές ενδείξεις του διαδικτυακού εθισμού και πώς αντιμετωπίζεται;

*Η Ιωάννα Τσαμπαλάτη- Βακαλοπούλου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση στη γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και τη δραματοθεραπεία. Ως επαγγελματίας προσφέρει υπηρεσίες κυρίως σε πλαίσια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενώ έχει εργαστεί και ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια ψυχολογίας, συμμετέχοντας παράλληλα ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με άξονα την ψυχική υγεία.

19.30-19.45μμ :Διονύσης Ζαβιτσάνος*, μηχανικός δικτύων Η/Υ, μηχανικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ

Εισήγηση : Εκφοβισμός στο διαδίκτυο (Cyber Bullying) -τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
Το διαδίκτυο προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά δυστυχώς δίνει την δυνατότητα σε ορισμένους κακόβουλους χρήστες εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία που προσφέρει να εκφοβίσουν άλλους χρήστες . Στις μέρες μας, το Cyber-Bullying αποτελεί ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημαΈρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International αποκάλυψε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις γονείς [22%] αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι βλέπει ή τι κάνει το παιδί του όταν βρίσκεται on line, παρότι σχεδόν οι μισοί [48%] ανησυχούν ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα Cyber-Bullying

* O Διονύσης Ζαβιτσάνος είναι μηχανικός δικτύων Η/Υ και μηχανικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται ως σύμβουλος πωλήσεων με εταιρείες πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Έχει επίσης ειδικευτεί στην διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων.

19.45μμ-20μμ : Θεοφάνης Κασίμης*, ερευνητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων CΕΟ μας Audax Cybersecurity

Εισήγηση :Η Κοινωνική μηχανική ως τρόπος εξαπάτησης στο διαδίκτυο – συμβουλές αντιμετώπισης
Κοινωνική μηχανική (Social engineering) είναι η πράξη μας προφορικής χειραγώγησης ατόμων με σκοπό την απόσπαση προσωπικών πληροφοριών. Αν και είναι παρόμοια με το τέχνασμα ή την απλή απάτη, ο όρος είναι κυρίως συνδεδεμένος με την εξαπάτηση ατόμων με σκοπό την απόσπαση εμπιστευτικών πληροφοριών μας για παράδειγμα κωδικούς πιστωτικών καρτών, είτε μας κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή του σπιτιού μας η του γραφείου μας.

* Ο Θεοφάνης Κασίμης είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και χάκινγκ.
Είναι ιδιόκτητης και διευθύνων σύμβουλος της Audax Cybersecurity και συμμετέχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια
• ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ –ΣΥΖΗΤΗΣΗ
20μμ -21μμ : Ερωτήσεις και συζήτηση

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *