ΑρχικήsecurityWebUSB: Συνδέστε USB Devices απευθείας στο Web

WebUSB: Συνδέστε USB Devices απευθείας στο Web

WebUSB: Συνδέστε USB Devices απευθείας στο Web

WebUSB: Συνδέστε USB Devices απευθείας στο Web

Mε την ονομασία  WebUSB API, ένα νέο API  χαρακτηρίζεται ως ο ασφαλέστερος τρόπος έκθεσης USB device services  στο Web”. Σχεδιασμένο από δύο Googlers, σκοπεύει κάνοντας απλά “plug and play” να περάσει σε νέο επίπεδο την σύνδεση των USB συσκευών στο διαδίκτυο. 

Αυτό το API καλύπτει όλους τους τύπους των συσκευών που συνδέονται σε έναν υπολογιστή μέσω USB ports — πληκτρολόφια, IoT εξοπλισμός, ποντίκια, κ.λπ..

Τι είναι το WebUSB API?

Το WebUSB θέλει να κάνει την διαδικασία της σύνδεσης μιας συσκευής σε ένα web page απλή υπόθεση. Ωστόσο, οι  Googlers δεν επιθυμούν να βάλουν την ταμπέλα μιας διεθνούς μεθόδου. “Το WebUSB δεν προσπαθεί να παρέχει έναν γενικό μηχανισμό για κάθε  web page ώστε να συνδέεται κάθε USB device,” μας εξηγούν.

Eλπίζουν πως οι κατασκευαστές hardware θα καταφέρουν να χτίσουν cross-platform JavaScript SDKs για τις συσκευές τους. Αυτό θα ήταν σε θέση να επιτρέψει στους browser vendors να υιοθετήσουν την τεχνολογία στα προϊόντα τους και να δώσουν στους κατασκευαστές  hardware μια βάση για να δημιουργήσουν συσκευές με  out-of-the-box WebUSB ικανότητες.

https://www.secnews.gr/102983/bing-becomes-the-best-search-engine-for-programmers/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Bing γίνεται η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για τους προγραμματιστές?

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το WebUSB API ?

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός 3D printer. Είναι αλήθεια πως δεν μπορείτε να πάτε στο Thingiverse και να πατήσετε Ctrl+P για να εκτυπώσετε ένα σχέδιο στον 3D printer σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι user agents και τα operating systems δεν έχουν 3D printer support.

Με το WebUSB API όμως ήδη ενσωματωμένο στους browsers, ο κώδικας  JavaScript από το iframe θα ζητήσει 3D printer access. Το  website μπορεί να ζητήσει από τον χρήστη να αποδεχθεί την πρόσβαση και να ζητήσει εντολές όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα  permissions σε μια συσκευή Android.

https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/Δείτε επίσης: Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS