ΑρχικήinetGoogle Chrome, Firefox και Safari μπλοκάρουν το Kickass Torrents!

Google Chrome, Firefox και Safari μπλοκάρουν το Kickass Torrents!

Οι λάτρεις των torrents αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την πρόσβαση στο Kickass Torrents αφού τα προγράμματα περιήγησης Google Chrome, Firefox και Safari ξεκίνησαν να δείχνουν προειδοποιήσεις στους χρήστες ότι η ιστοσελίδα είναι επικίνδυνη!

Kickass Torrents

Η προειδοποίηση ξεκίνησε να εμφανίζεται χθες και οφείλεται στην υπηρεσία ασφαλούς περιήγησης της Google. Το Google Chrome διαπιστώνει ότι η ιστοσελίδα είναι επικίνδυνη και δείχνει το πρότυπο μήνυμα “Ακολουθεί παραπλανητικός ιστότοπος”, το οποίο εισήχθη το Νοέμβριο του 2015 και ενημερώθηκε το Φεβρουάριο του 2016 για να σηματοδοτεί ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν διάφορα είδη επιθέσεων social engineering.

Αυτή η προειδοποίηση εμφανίζεται τακτικά σε ιστοσελίδες με παραπλανητικές διαφημίσεις που δείχνουν ψεύτικα κουμπιά download, βοηθούν στη διανομή ανεπιθύμητων προγραμμάτων ή περιέχουν κώδικα phishing που βοηθάει εισβολείς να κλέψουν τα στοιχεία login των χρηστών.

https://www.secnews.gr/102247/5-epektaseis-chrome-sas-kratoun-sugkentrwmenous-enw-ergazeste/btn-large” variation=”btn-success”]5 επεκτάσεις του Chrome που σας κρατούν συγκεντρωμένους ενώ εργάζεστε!

Το υπόλοιπο του μηνύματος έχει ως εξής: “Οι εισβολείς στο Kickass Torrents μπορεί να σας ξεγελάσουν και να κάνετε κάτι επικίνδυνο, όπως να  εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό ή να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία (πχ κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τηλεφώνου ή πιστωτικές κάρτες).”

kickass-torrents-blocked-in-chrome-firefox-safari-due-to-phishing-site-error-502863-2

Στον Firefox το μήνυμα είναι λίγο διαφορετικό εξαιτίας του τρόπου που ο Mozilla εφαρμόζει το API της ασφαλούς περιήγησης και το πρώτο που γράφει είναι “Web Forgery Ahead.” και ακολουθεί το εξής μήνυμα:

kickass-torrents-blocked-in-chrome-firefox-safari-due-to-phishing-site-error-502863-3

Στο Safari εμφανίζεται το πρότυπο μήνυμα “Ύποπτη phising ιστοσελίδα” και στη συνέχεια γράφει τα εξής:

kickass-torrents-blocked-in-chrome-firefox-safari-due-to-phishing-site-error-502863-4

Αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται στους χρήστες που έχουν επιλεγμένες τις επιλογές ασφαλείας στους περιηγητές τους. Φυσικά μπορούν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις και να συνεχίσουν κανονικά στην ιστοσελίδα. Ίσως λίγοι να αφήσουν το Kickass Torrents και να προτιμήσουν να κατεβάσουν τα torrents τους από κάπου αλλού.

Το Kickass Torrents δήλωσε στο forum του ότι ήρθε σε επαφή με τη Google για το θέμα. Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και η τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2015 (που συνέβη δύο φορές στην πραγματικότητα).

Επιπλέον, η ιστοσελίδα φαίνεται να αντιμετωπίζει και άλλο ένα πρόβλημα αφού κάποιοι χρήστες ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μέσω HTTP, αλλά μόνο μέσω HTTPS.

Την περασμένη εβδομάδα, το Kickass Torrents έλαβε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της ιστοσελίδας λανσάροντας το two-factor authentication για τους χρήστες του!

https://www.secnews.gr/100397/kickass-torrents-ddos/«Κάτω» το Kickass Torrents – Τι έθεσε την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS