ΑρχικήinetΤι είναι το φαινόμενο 'context collapse'? Γιατί κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο...

Τι είναι το φαινόμενο ‘context collapse’? Γιατί κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο Zuckerberg?

Τα Facebook posts γίνονται ολοένα και πιο απρόσωπα καθώς ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης αυξάνει “τις πιέσεις” προς τους χρήστες και τους ενθαρρύνει να postάρουν για τις προσωπικές τους στιγμές. Η εταιρεία κολοσσός ονομάζει αυτό το φαινόμενο ‘context collapse’, και φοβάται πως ίσως την οδηγήσει στην απώλεια χρηστών. 

Τι είναι το φαινόμενο 'context collapse'? Γιατί κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο Zuckerberg?

Το Facebook έχει τρομοκρατηθεί από την νέα “ενοχλητική” μόδα που θέλει τους χρήστες να μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές ολοένα και πιο αραιά.

​ https://www.secnews.gr/102983/bing-becomes-the-best-search-engine-for-programmers/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Bing γίνεται η καλύτερη μηχανή αναζήτησης για τους προγραμματιστές?

Οι χρήστες εξακολουθούν να postάρουν πληθώρα updates στο site, σύμφωνα με μια έρευνα του The Information. Αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αυτών σχετίζεται με τα συμβάντα που συμβαίνουν σε γενικό επίπεδο (π.χ. σχολιασμός επικαιρότητας) ή Links προς άλλα sites.

Αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερα connections — πολλά εκ των οποίων μπορεί να ναι και από το μακρινό παρελθόν τους — και δεν επιθυμούν να μοιράζονται μαζί τους όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

Αλλά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για το Facebook αυτό που σύμφωνα με πηγές αναφέρεται εκ των έσω ως “context collapse”. Ορίζεται ως η νέα τάση των χρηστών να μοιράζονται λιγότερο προσωπικές πληροφορίες – και να τείνουν προς νεότερα και μικρότερα sites , όπως το Snapchat ή το Instagram για να το κάνουν εκεί.

Ο Mark Zuckerberg, ο CEO του Facebook, έχει ενθαρρύνει το προσωπικό να βρει νέους τρόπους ενθάρρυνσης του “personal sharing”, σύμφωνα με ένα report που βγήκε στην δημοσιότητα. Αρκετά από τα πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά του Facebook  πιστεύεται ότι ήταν το αποτέλεσμα της ώθησης.

https://www.secnews.gr/103014/linus-torvalds-linux-will-beat-windows-desktop/Δείτε επίσης: Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”

Τι είναι το φαινόμενο 'context collapse'? Γιατί κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο Zuckerberg?

Το app επίσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απορροφά όλες τις φωτογραφίες του χρήστη και να επιδιώκει να καταστήσει ευκολότερο για αυτόν να τις δημοσιεύσει. Με την πρόσβαση στο περιεχόμενο των κινητών των χρηστών της, η εφαρμογή μπορεί να προσπαθήσει να “πείσει” τους χρήστες να μοιρασθούν τις φωτογραφίες τους ή άλλες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό τους.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS