Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Smart Homes|Βιομετρικά συστήματα αντικαθιστούν τους κωδικούς πρόσβασης

Smart Homes: Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως προτιμούν τη χρήση συστημάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης φωνής ως κύρια μέθοδο ταυτοποίησης, έναντι των κλασσικών κωδικών πρόσβασης.

Smart Homes

Μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα δείχνει ότι έξι στους δέκα καταναλωτές θεωρούν απογοητευτική τη χρήση κωδικών πρόσβασης στα έξυπνα σπίτια, ενώ παράλληλα τίθενται υπέρ της υιοθέτησης ευνοϊκότερων λύσεων που βασίζονται σε βιομετρικά στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε τη χρήση συστημάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα έξυπνα σπίτια, το 46% τίθεται υπέρ της υιοθέτησης συστημάτων αναγνώρισης φωνής, ενώ το 42% υπέρ της χρήσης  συστημάτων σάρωσης της ίριδας των ματιών.

Με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) να έχει πλέον επεκταθεί σε όλους τους τομείς της ζωής τους, το 77 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέχρι το 2025, τα έξυπνα σπίτια θα είναι τόσο διαδεδομένα όσο τα smartphones.

Το θέμα της ασφάλειας των έξυπνων σπιτιών αναλύθηκε επίσης στην έρευνα, με το 92% να δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανή η παραβίαση των έξυπνων σπιτιών από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και η υποκλοπή προσωπικών τους στοιχείων. Το 89% των ερωτηθέντων θα επένδυε μάλιστα σε κάποιο πακέτο κυβερνο-ασφάλειας για την προστασία των συσκευών και των δεδομένων του.

smart home

Η έρευνα αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της online επιτήρησης και παρακολούθησης των χρηστών, όπου οι Millennials αποκάλυψαν ότι θα συμβιβάζονταν με τη λήψη χρηματικών ποσών, εκπτώσεων, ή διαφόρων κουπονιών, ως αντάλλαγμα για τη λήψη στατιστικών και συμπεριφορικών στοιχείων από τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους.

Επιστρέφοντας στα έξυπνα σπίτια, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες αναμένουν να δουν ένα άμεσο κέρδος ή προσωπικό όφελος από το να ζουν σε υψηλής τεχνολογίας διασυνδεδεμένα σπίτια, όπως μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης, καθώς και σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Τέλος όσον αφορά τις συσκευές ή τις τεχνολογίες που οραματίζονται σε ένα έξυπνο σπίτι, οι κοινότερες απαντήσεις περιελάμβαναν τον  έξυπνο φωτισμό (73%), τις συσκευές κουζίνας (62%), και τα συστήματα θέρμανσης (θερμόμετρα ή συστήματα λέβητα) (60%).

Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη από την Vanson Bourne για λογαριασμό της Intel Security και βασίζεται στις απαντήσεις 9.000 χρηστών από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία, ινδία, Καναδά, Αυστραλία και Μεξικό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *