ΑρχικήinetΤο Πεντάγωνο σε προκαλεί να hackάρεις τα sites του!

Το Πεντάγωνο σε προκαλεί να hackάρεις τα sites του!

Ναι! Το Πεντάγωνο με τη νέα του Πρωτοβουλία ‘Hack the Pentagon’ έχει σκοπό να ενισχύσει την online ασφάλεια του δοκιμάζοντας τις άμυνες του!

Πεντάγωνο

Ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει ήδη την ασφάλεια των δικτύων του αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό σε μια εποχή όπου οι κυβερνοεπιθέσεις είναι μια διαρκής πραγματικότητα. Ξεκινάει έναν πειραματικό διαγωνισμό, το Hack the Pentagon, με τον οποίο προσκαλεί απλούς πολίτες (που θα έχει ελέγξει φυσικά προσεχτικά) να παραβιάσουν τις δημόσιες ιστοσελίδες του Υπουργείου Άμυνας. Ενώ η κυβέρνηση κρατάει τα ευαίσθητα συστήματα εκτός ορίων, με αυτό το νέο σχέδιο πιθανόν  να εντοπίσει τρωτά σημεία που οι εμπειρογνώμονες της δεν μπόρεσαν να βρουν.

Το σχέδιο είναι ακόμα στα σκάρια αλλά αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο. Οι υπάλληλοι δεν έχουν τελειώσει ακόμα με τον καθορισμό των κανόνων κι επίσης ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν αυτοί που τελικά καταφέρουν να παραβιάσουν το Πεντάγωνο θα έχουν χρηματικό ποσό ή όχι.

https://www.secnews.gr/100277/general-motors-invites-friendly-hackers-to-attacks-its-cars/Η General Motors προσκαλεί hackers να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα της!

Αν είναι επιτυχές το πρόγραμμα, το Πεντάγωνο θα καταφέρει να αποφύγει κάποιες πραγματικές επιθέσεις  hacking που θα μπορούσαν να οδηγήσουν από δημόσιο εξευτελισμό μέχρι σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοιο πρόγραμμα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά πολλές εταιρίες κατά καιρούς προσκαλούν εξωτερικούς hackers να παραβιάσουν τα συστήματα τους ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια τους.

Η πρωτοβουλία καθοδηγείται από την Υπηρεσία Ψηφιακής Άμυνας που ανήκει στο Πεντάγωνο και η οποία συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για να φέρει εμπειρογνώμονες από τον τομέα της τεχνολογίας στον στρατό για σύντομες θητείες!

https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-info”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS