ΑρχικήsecurityHacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Σε μια πρόσφατη πτήση των American Airlines από το Dallas στο Raleigh, ο δημοσιογράφος Steven Petrow αποφάσισε να δουλέψει πάνω στο άρθρο που έγραφε για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πρόσφατη μάχη μεταξύ Apple και FBI για τους απλούς Αμερικάνους!

applefbi-1

Η διαμάχη αυτή έχει διχάσει το κοινό, τους νομικούς και τους CEOs των εταιριών τεχνολογίας σχετικά με το δικαίωμα του ατόμου στην ιδιωτική ζωή και της εθνικής ασφάλειας. Το FBI λέει ότι χρειάζεται ένα backdoor στο iPhone για να μπορέσει να πάρει πληροφορίες από τα iPhones τρομοκρατών ενώ η Apple υποστηρίζει ότι δημιουργώντας ένα backdoor ο καθένας θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις από hackers.

https://www.secnews.gr/100641/fbi-operation-pacifier/Πώς το FBI διεισδύσε στον διαδιακτυακό κόσμο των παιδόφιλων

Όταν η πτήση απογειωνόταν ο Petrow είχε την άποψη: “Εγώ δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω”, όπως είχε γράψει και στη USA Today. Αλλά με το που προσγειώθηκε ο δημοσιογράφος κατάλαβε με πολύ προσωπικό τρόπο πως η υπόθεση αυτή και η έκβαση της αφορά όλους. Και το συνειδητοποίησε αυτό γιατί μέσα στη πτήση έπεσε θύμα hacking!

Ο δημοσιογράφος συνδέθηκε στο Internet με το Gogo μέσα στην πτήση για να διαβάσει και να στείλει emails στις πηγές του. Καθώς το αεροπλάνο προσγειωνόταν στο Raleigh και ο Petrow σηκωνόταν από τη θέση του ένας επιβάτης από πίσω του του είπε ότι ξέρει ότι είναι δημοσιογράφος και δουλεύει πάνω στην ιστορία του FBI και της Apple! Ο επιβάτης ήξερε ακόμα κατά λέξει ένα email που είχε λάβει ο Petrow από έναν ειδικό ασφαλείας. Ήξερε όλες τις πληροφορίες όπως ο ίδιος αποκάλυψε αφού είχε χακάρει ον υπολογιστή του δημοσιογράφου καθώς και τους υπολογιστές σχεδόν όλων των άλλων επιβατών μέσα στην πτήση.

https://www.secnews.gr/101256/apple-security-vulnerability/Αγαπητέ Apple User! Checkαρε άμεσα αν η ευπάθεια Sparkle σε επηρεάζει!

“Γι’ αυτό ξέρω πως ενδιαφέρεσαι για την ιστορία της Apple”, δήλωσε ο hacker. “Φαντάσου να έκανες κάποια οικονομική συναλλαγή ή να κανόνιζες ραντεβού με μία πόρνη!”

Το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος υπέστη hacking μέσα στην πτήση δεν είναι τόσο συγκλονιστικό! Είναι εύκολο το hacking στα δημόσια Wi-Fi όπως το Gogo. Το συγκλονιστικό είναι πως μέσω αυτού του γεγονότος η στάση του δημοσιογράφου για την μάχη μεταξύ Apple και FBI άλλαξε!

“Το μυαλό μου πήγε: Τι γίνεται με τα έγγραφα υγείας μου; Τα νομικά έγγραφα; Τα μηνύματα στο Facebook; Γι’ αυτό αυτή η ιστορία είναι σημαντική για όλους, αφορά την ιδιωτική ζωή του καθενός!”, έγραψε. “Μπορεί να φορούσα το σακάκι μου αλλά ένιωθα τόσο εκτεθειμένος όσο θα ένιωθα αν ήμουν γυμνός!”

Τώρα απλά φανταστείτε πως θα είναι αν ένα backdoor στο iPhone θα είναι τόσο εύκολο να παραβιαστεί όσο αυτό του δημόσιου Wi-Fi!

https://www.secnews.gr/101788/operation-blockbuster/btn-large” variation=”btn-success”]Operation Blockbuster|Αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του Lazarus Group

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS