ΑρχικήsecurityO hacker του Dridex είναι ο Batman του Διαδικτύου που σε προστατεύει!

O hacker του Dridex είναι ο Batman του Διαδικτύου που σε προστατεύει!

Κάπου online αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ψηφιακός Batman που προστατεύει την ασφάλεια σου στον κυβερνοχώρο! Ένας ανώνυμος ερευνητής ασφαλείας θεωρείται ότι χάκαρε τους hackers και χρησιμοποιεί μια από τις μεγαλύτερες μηχανές εγκλήματος του Διαδικτύου, το Dridex για καλό σκοπό!

DridexΚαι όπως ακριβώς η Gotham City στηρίζει τον Batman έτσι και η κοινότητα Διαδικτυακής Ασφάλειας ζητάει δικαιοσύνη από τον ερευνητή.

Το Dridex banking botnet είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αδίστακτα εργαλεία που χρησιμοποιείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Είναι ένα τεράστιο δίκτυο υπολογιστών που έχουν χακαριστεί και χρησιμοποιούνται για να ξεκινήσουν phishing επιθέσεις, να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά και να στείλουν spam emails. Έχει κλέψει τουλάχιστον 29 εκατομμύρια δολάρια από χρήστες του Διαδικτύου σε όλον τον κόσμο τα τελευταία χρόνια κλέβοντας τους τα τραπεζικά τους διαπιστευτήρια.

Όμως τώρα μέρος του Dridex έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιείται για να διανείμει μια ενημερωμένη έκδοση του antivirus Avira για να καθαρίσει τους υπολογιστές που έχουν μολυνθεί.

Η Avira έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη γι’ αυτό και πιστεύει ότι είναι δουλειά κάποιου white hat ερευνητή που έχει κουραστεί από το παιχνίδι της άμυνας. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος που δουλεύει ως ερευνητής ασφαλείας το πρωί, το βράδυ φοράει τη διαδικτυακή του “κάπα” και παρεμβαίνει κάπου ως grey hat hacker.

https://www.secnews.gr/100826/top-6-black-hat-hackers-in-the-world/btn-large” variation=”btn-success”]Αυτοί είναι Οι 6 Top Black Hat Hackers… τους γνωρίζετε;

Οι grey hat hackers είναι στο ενδιάμεσο από τους black hat και white hat. Και αυτό το είδος έχει μακρά παράδοση για παράδειγμα ο πρώτος ιός υπολογιστών εξολοθρεύτηκε από κάποιον grey hat. Άρα μπορούμε να πούμε ότι αυτό το είδος δράσης είναι τόσο παλιό όσο και οι ιοί υπολογιστών.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα πριν από το Dridex είναι ο συνεχής Διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ Anonymous και ISIS. Ένα παρακλάδι των Anonymous, οι Ghost Sec έχουν περάσει πάνω από ένα χρόνο να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ISIS στα social media όχι μόνο για να αποκαλύψουν την ταυτότητα των μελών του αλλά και για να σταματήσει τρομοκρατικές ενέργειες πριν γίνουν παρέχοντας στις αρχές πληροφορίες.

https://www.secnews.gr/99333/%ce%b5%ce%ba%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-anonymous-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd/Εκστρατείες των Anonymous που εντυπωσιάζουν!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS