ΑρχικήinetΠλησιάζουν οι επεκτάσεις του Edge στα Windows 10 Redstone Builds

Πλησιάζουν οι επεκτάσεις του Edge στα Windows 10 Redstone Builds

Η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα προσθέσει υποστήριξη επεκτάσεων στον νέο της, Edge browser, που περιλαμβάνεται στα Windows 10, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό ακόμα δεν έχει φτάσει, έτσι τώρα ο καθένας ανυπομονεί για την ενημέρωση από το Redstone για να την αποκτήσει.

Σε μια δημοσίευση όπου υπήρχε μια συζήτηση για τις βελτιώσεις που μπορεί να δεχθεί ο Edge κατά το 2016, η Microsoft περιγράφει τη δουλειά που έχει κάνει σε επεκτάσεις, εξηγώντας ότι ο εσωτερικός έλεγχος είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και ότι τα Windows 10 Redstone preview builds που θα κυκλοφορήσουν μέσω του προγράμματος Insider θα κυκλοφορήσουν σε μια πρώτη έκδοση σύντομα.

“Πέρυσι, ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να παραδώσουμε μια νέα πλατφόρμα επεκτάσεων για τον Microsoft Edge για να αντικαταστήσει τα συχνά αναξιόπιστα και ανασφαλή αρχικά add-ons του παρελθόντος. Οι επεκτάσεις είναι από τις πιο περιζήτητες δυνατότητες για τον Microsoft Εdge και δημιουργούμε μια πλατφόρμα επεκτάσεων που τροφοδοτείται από τις τεχνολογίες web και θα είναι οικεία για τους προγραμματιστές. Κάθε επεκτασιμότητα του browser είναι ένας πιθανός φορέας για κακόβουλο λογισμικό και έτσι πρέπει οι επεκτάσεις μας να ελεγχθούν και να παραδοθούν και θα είναι διαχειριζόμενες μέσα από το Windows  Store”, λέει η Microsoft.

Πλησιάζουν οι επεκτάσεις του Edge στα Windows 10 Redstone Builds

Και όμως, η αβεβαιότητα παραμένει, καθώς η Microsoft εξακολουθεί να μην θέλει να παρέχει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε οι επεκτάσεις πραγματικά θα κάνουν το ντεμπούτο τους στα Windows 10 Redstone builds.

“Η εφαρμογή μας είναι σε εξέλιξη και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μερικά πρώιμα παραδείγματα σύντομα μέσω του Windows Insider Program. Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημοσίευση των δικών σας επεκτάσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία”, συνεχίζει η εταιρεία.

Ο λόγος που το Redmond δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία που θα γίνει το ντεμπούτο αυτού του χαρακτηριστικού είναι ότι είναι ακόμα εργάζεται πάνω σε αυτό, έτσι λοιπόν κάθε σημαντικό bug που η εταιρεία θα ανακαλύψει μέχρι και την τελευταία στιγμή θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστέρηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνο περισσότερη απογοήτευση στο κοινό της.

Προς το παρόν, οι επεκτάσεις του Edge είναι ακόμα στα σκαριά, αλλά είναι πολύ σαφές ότι πλησιάζουμε προς την ημερομηνία προς κυκλοφορία και η Microsoft προχωρά με τη διαδικασία ανάπτυξης. Αν όλα λειτουργούν σωστά, οι επεκτάσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για όλους μέχρι και το καλοκαίρι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS