ΑρχικήinetΗ Google αφαιρεί επεκτάσεις αναζήτησης torrent από τον Chrome

Η Google αφαιρεί επεκτάσεις αναζήτησης torrent από τον Chrome

Google-Worries-About-Piracy-Bans-Torrent-Search-Extensions-from-Chrome-408568-2

Η Google προχώρησε σε αφαίρεση αρκετών επεκτάσεων αναζήτησης torrent (torrent search extensions) που είχαν δημιουργηθεί για τον περιηγητή της Chrome, καθώς θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η απόφαση αυτή έχει αναστατώσει πολλούς ιδιοκτήτες ιστοσελίδων διαμοιρασμού αρχείων torrent, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν είναι το περιεχόμενο όλων των ιστοσελίδων πειρατικό. Επιπλέον, όπως επισημαίνει και το TorrentFreak, η μπάρα αναζήτησης της Google θα μπορούσε κάλλιστα να κριθεί με τον ίδιο τρόπο.

Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης ασκεί πιέσεις στην Google τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των παραβιάσεων που σχετίζονται με περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Μotion Picture Association of America (MPAA) και η Recording Industry Association of America (RIAA) είναι δύο από τους κορυφαίους αποστολείς αιτημάτων DMCA στη Google, ζητώντας από την εταιρεία την αφαίρεση εκατομμυρίων διευθύνσεων URL από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τα εργαλεία που συνδέονται με το Pirate Bay, KickassTorrents, Torlock, καθώς και με άλλες πύλες torrent, έχουν εξαφανιστεί από το Chrome Web Store. Τα μηνύματα που αποστέλλονται στους προγραμματιστές, αναφέρουν ότι αυτό το είδος των επεκτάσεων ενθαρρύνουν, διευκολύνουν και καθιστούν δυνατή την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

“Δεν επιτρέπουμε προϊόντα ή υπηρεσίες που παραβιάζουν τους όρους τρίτους υπηρεσιών, καθώς και προϊόντα/υπηρεσίες που ενθαρρύνουν, διευκολύνουν ή επιτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, λήψη ή μετάδοση περιεχομένου με πνευματικά δικαιώματα”, αναφέρει η Google.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS