ΑρχικήinetΤα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Apps for Thessaloniki-Tourism Edition!

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Apps for Thessaloniki-Tourism Edition!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε για 2η χρονιά τον διαγωνισμό «Apps for Thessaloniki» στοχεύοντας αυτή τη φορά στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών Web και κινητών τηλεφώνων στον τομέα του Τουρισμού.

Apps for Thessaloniki

Οι εφαρμογές αυτές θα προσφέρουν νέες δυνατότητες όσον αφορά στην ψηφιακή αφήγηση και στη δημιουργία νέων εμπειριών στους επισκέπτες της πόλης. Στοχεύει επίσης στη διάθεση ανοιχτών δεδομένων από φορείς της πόλης που σχετίζονται με τον τουρισμό, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν από τους δημιουργούς των εφαρμογών. Ο Δήμος προσκαλεί επίσης τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμβάλλουν με τις ιδέες τους για πιθανές εφαρμογές, αποτελώντας μια πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς των εφαρμογών.

Ο διαγωνισμός «Apps4Thessaloniki – Tourism Edition» αποτελεί συνέχεια των δύο επιτυχημένων καινοτόμων δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Apps4Thessaloniki» και «Hackathess»! Περισσότερα για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ

Στις 29 Ιανουαρίου έγινε η απονομή των βραβείων στις 18:30 στο κατάστημα Public στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη!

Το βραβείο των δυο πρώτων νικητών ήταν 5.000 ευρώ στον καθένα, ευγενική χορηγία από τα Public!

Η ομάδα HotCity με την εφαρμογή HotΘess κέρδισε το πρώτο βραβείο! 

CZ-_M61UYAEEZv_

Η υπηρεσία HotThess δαμάζει τη δύναμη του πλήθους για να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Βασίζεται στα δεδομένα check-in που κάνουν οι χρήστες της υπηρεσίας FourSquare στο κέντρο της πόλης, για να ανακαλύψει και να οπτικοποιήσει όχι μόνο τα δημοφιλέστερα σημεία αλλά τις ευρύτερες περιοχές (γειτονιές) όπου συναντά κανείς έντονη δραστηριότητα. Αποθηκεύοντας τα δεδομένα αυτά, έχουμε τη δυνατότητα να επιτρέψουμε στο χρήστη να σχεδιάσει την έξοδό του στην πόλη όχι μόνο την τρέχουσα χρονική στιγμή, αλλά για όποια ημέρα και ώρα της εβδομάδας επιθυμεί. Η υπηρεσία προσφέρει, ανάμεσα σε άλλες, κάποιες μοναδικές δυνατότητες που δεν προσφέρονται από άλλες υπηρεσίες: – Αυτόματος σχεδιασμός θεματικών διαδρομών (π.χ. μουσεία της πόλης) – Αυτόματος σχεδιασμός διαδρομών που οδηγούν το χρήστη μέσα από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, ανάλογα με τη μέρα και ώρα – Οπτικοποίηση των ζωντανών περιοχών της πόλης σε web και mobile εφαρμογές – Δυνατότητα υβριδικής απεικόνισης μέσω augmented reality πάνω σε απλούς, εκτυπωμένους χάρτες Επαυξημένη Πραγματικότητα για τη Θεσσαλονίκη Όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία στα κινητά, ο απλός τυπωμένος χάρτης θα παραμείνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, καθώς η χρήση του είναι δωρεάν, δεν καταναλώνει ενέργεια ή δεδομένα, ο χρήστης μπορεί να σημειώσει πάνω σε αυτόν, καλύπτει μεγάλες περιοχές με αρκετή λεπτομέρεια και τέλος είναι εύκολο δύο ή περισσότεροι χρήστες να συνεργαστουν πάνω σε ένα κοινό χάρτη αντί για τη μικρή οθόνη ενός κινητού.

Τη δεύτερη θέση κέρδισε η εφαρμογή Lark, την οποία είχε ξεχωρίσει και το SecNews και της είχε κάνει αφιέρωμα. Δείτε εδώ:

https://www.secnews.gr/100530/lark-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%B5/Lark: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει τα μυστικά της Θεσσαλονίκης!

12633752_1553037365010046_3785234047910060111_o

Την τρίτη θέση κέρδισε η εφαρμογή ThessOpenTrip από την ομάδα ΙΠΤΗΛ. Το βραβείο της 3ης θέσης ήταν 1000 ευρώ, 500 χορηγία από το Get και αλλά 500 από το dotsoft 

Created by fCoder Graphics Processor
Created by fCoder Graphics Processor

Το ThessOpenTrip είναι μια εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές που απευθύνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, και η οποία στοχεύει στη διευκόλυνση της παραμονής τους και την περιήγηση τους στα αξιοθέατα της πόλης με ποικίλους τρόπους. Η εφαρμογή κάνει χρήση τεχνικών πληθοπορισμού για την παραγωγή δεδομένων από τους χρήστες και συμβάλει στην κοινότητα ανοιχτών δεδομένων επιτρέποντας ανώνυμη πρόσβαση στα δεδομένα αυτά μέσω μιας ελεύθερα προσβάσιμης Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (Application Programming InterfaceAPI). Η εφαρμογή ThessOpenTrip επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να αξιολογούν και να αλληλεπιδρούν με σημεία ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και να στέλνουν αναφορές σε πραγματικό χρόνο, σχετικές με διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της πόλης, τα οποία στη συνέχεια εμφανίζονται στον χάρτη (η εφαρμογή ThessOpenTrip χρησιμοποιεί το σύστημα χαρτών OpenStreetMaps). Πιο συγκεκριμένα, τα περιστατικά που υποστηρίζονται σχετίζονται είτε με πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους (π.χ. φεστιβάλ), είτε με γεγονότα που αφορούν στην κυκλοφορία στην πόλη (π.χ. κίνηση στους δρόμους).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS