Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

«Who Stalks My Cam» – Μάθετε ποιός μπορεί να σας κατασκοπεύει

Νιώθετε ότι σας …παρακολουθούν; Αισθάνεστε ότι σας κατασκοπεύουν μέσα από την κάμερα του υπολογιστή σας; Το Who Stalks My Cam είναι εδώ για να σας προστατεύσει αποτελεσματικά και να εγγυηθεί για την ασφάλειά σας.

Who Stalks My Cam

Το Who Stalks My Cam είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για το λειτουργικό σύστημα των Windows, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει τυχόν χρήση της κάμερας και να σας ενημερώνει σχετικά με αυτή.

Όλοι οι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές και τα smartphones έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα και κάμερες για τη διευκόλυνση των επικοινωνιών των χρηστών. Ωστόσο οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος επιτιθέμενος να εισβάλει στο σύστημά σας και να μετατρέψει τη διαδικτυακή κάμερα ή το μικρόφωνό σας σε μέσο παρακολούθησης.

Οι hackers μπορούν με μεγάλη ευκολία να εισβάλλουν στον υπολογιστή σας, να αναλάβουν τον έλεγχο του συστήματος σας και να επιχειρήσουν τη λήψη προσωπικών σας φωτογραφιών ή βίντεο μέσω της κάμερας του υπολογιστή.

Για να προστατευτούν επαρκώς, αρκετοί χρήστες καλύπτουν τον φακό της κάμεράς τους με αυτοκόλλητη ταινία (σε περίπτωση που δεν την χρησιμοποιούν συχνά), ή απενεργοποιούν τη λειτουργία της από τις ρυθμίσεις, εάν αυτό είναι εφικτό.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μια ακόμη λύση που έχει σχεδιαστεί γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το «Who Stalks My Cam» είναι ένα εύχρηστο προγραμματάκι που σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη χρήση της κάμερας σε υπολογιστές με Windows. Το πρόγραμμα καταγράφει τη χρήση της κάμερας, ενημερώνει τους χρήστες όταν είναι ενεργοποιημένη, και παρέχει πολλαπλές επιλογές αυτόματης απενεργοποίησης, κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Το «Who Stalks My Cam» προσφέρεται σε portable και stable version, εμφανίζει πληροφορίες για τρέχοντα και παρελθοντικά webcam events, και παρέχει αναλυτικά στοιχεία, όπως ημερομηνία και ώρα έναρξης εγγραφής βίντεο, ημερομηνία/ώρα λήξης, διάρκεια κτλ

Το πρόγραμμα παρέχει στους χρήστες αρκετές επιπρόσθετες δυνατότητες και χρήσιμες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

1) Αυτόματη απενεργοποίηση της κάμερας όταν α) η διαδικασία (process) που χρησιμοποιεί την κάμερα τρέχει στο παρασκήνιο, β) όταν ο υπολογιστής είναι αδρανής για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, ή γ) όταν το process λειτουργίας της κάμερας δεν είναι στη λίστα επιτρεπόμενων processes.

2) Αναπαραγωγή ηχητικής ειδοποίησης, συνοδευόμενη από εμφάνιση αντίστοιχου μήνυματος κατά την ενεργοποίηση της κάμερας.

Η χρήση επιτρεπόμενων processes (whitelist) είναι είνα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, καθώς επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένα προγράμματα να χρησιμοποιούν την κάμερα, παρεμποδίζοντας αποτελεσματικά τη χρήση της από μη αξιόπιστες εφαρμογές.

Εάν λοιπόν χρησιμοποιείτε και εσείς την κάμερά σας τακτικά και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιείται μόνο όταν τη χρησιμοποιείτε, αξίζει να δοκιμάσετε το Who Stalks My Cam και να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας 😉

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *