ΑρχικήsecurityΣοκ: Άγνωστοι παρακολουθούσαν το μωρό τους μέσω nanny cam!

Σοκ: Άγνωστοι παρακολουθούσαν το μωρό τους μέσω nanny cam!

nanny cam

Άτυχη οικογένεια στη Μινεσότα έπεσε θύμα hacking όταν διαπίστωσε πως η nanny cam που είχαν τοποθετήσει για να τσεκάρουν το μωρό τους ήταν «πειραγμένη» ώστε να παρακολουθείται και να ελέγχεται από αγνώστους στο εξωτερικό! Η κάμερα μάλιστα έπαιζε μυστηριώδεις μελωδίες όταν εκείνοι δεν βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Η ανώνυμη οικογένεια έμαθε για το hack όταν άκουσε μυστηριώδη μουσική να προέρχεται από το δωμάτιο του μωρού όμως ο ήχος έσβηνε όταν κάποιος έμπαινε στο δωμάτιο. Επίσης παρατήρησαν ότι η nanny cam είχε επανατοποθετηθεί ώστε να κοιτάζει προς τον τοίχο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, η οικογένεια εντόπισε μια άγνωστη IP address ενσωματωμένη στην nanny cam που θα μπορούσε να ανάγεται στο Άμστερνταμ. Μια ιστοσελίδα που σχετιζόταν με την διεύθυνσή τους, του οδήγησε στη σοκαριστική ανακάλυψη χιλιάδων live feeds που λαμβάνονταν από διάφορα σπίτια σ’ όλο τον κόσμο!

Υπήρχαν τουλάχιστον 15 διαφορετικές χώρες καταγεγραμμένες και δεν ήταν μόνο βρεφικά δωμάτια αλλά και καθιστικά, κρεβατοκάμαρες, κουζίνες κτλ., κάθε χώρο που ένας άνθρπωος μπορεί να θεωρεί ιερό και προστατευμένο, όπως μας πληροφορεί σοκαρισμένη η μητέρα του μωρού.

Το όνομα του website που φιλοξενεί το περιεχόμενο αυτό, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα, σημειώνεται όμως η ομοιότητα της υπόθεσης με μια ρώσικη ιστοσελίδα που δημοσίευσε πρόσφατα live feeds από κάμερες ασφαλείας για να «ευαισθητοποιήσει» σχετικά με την ασφάλεια των passwords. Η “προειδοποίηση” αυτή ακολουθεί παρόμοιες τακτικές παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα και της περίπτωσης όπου ένας hacker χρησιμοποιεί μια nanny cam για να προσβάλλει ένα μικρό παιδί την ώρα που αυτό κοιμάται!

Ασχέτως του κινήτρου, αυτή η ανατριχιαστική ανακάλυψη τονίζει την αναγκαιότητα της ασφάλειας σε όλες τις κάμερες με σύνδεση στο Internet στο σπίτι σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS