ΑρχικήsecurityTα iPhones της επόμενης γενιάς αντί για Wi-Fi θα έχουν...

Tα iPhones της επόμενης γενιάς αντί για Wi-Fi θα έχουν…

Tα iPhones της επόμενης γενιάς αντί για Wi-Fi θα έχουν… Li-Fi! Αυτό είναι το μέλλον!

Tα iPhones της επόμενης γενιάς αντί για Wi-Fi θα έχουν...

Ένας προσφάτως ανακαλυφθείς κώδικας στο iOS υποδηλώνει ότι τα μελλοντικά μοντέλα iPhone θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την τεχνολογία Li-Fi, η οποία είναι το καμάρι της μεταφοράς δεδομένων με τις υψηλές της ταχύτητες, δηλαδή 100x φορές πιο γρήγορη από μια τυπική σύνδεση Wi-Fi. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχολογία Li-Fi, πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να μεταδίδει δεδομένα μέσω του φωτός.

https://www.secnews.gr/100472/duckduckgo-taunts-google/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε ακόμα: Πως και γιατί το DuckDuckGo trollάρει την Google;

Η Apple έχει αφήσει κάποιες ενδείξεις πως τα μελλοντικά μοντέλα iPhone μάλλον θα είναι στην πρώτη γραμμή του κινήματος ‘Li-Fi’. Δεδομένου ότι τα δεδομένα διαβιβάζονται σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας παλμικά κύματα φωτός, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να αντικαταστήσει την Wi-Fi.

Υπό ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου, οι ερευνητές ήταν σε θέση να επιτύχουν ταχύτητες Li-Fi των 224 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα που είναι αρκετά γρήγορη για να κατεβάσετε ένα mixed HD cinema σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Με το Li-Fi, η ίδια φωτεινή λάμπα που φωτίζει το σαλόνι σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μετάδοση δεδομένων στο τηλέφωνό σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Li-Fi χρησιμοποιεί ορατό φως. Ωστόσο, τα φώτα μπορούν επίσης να μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην είναι αισθητά για τους χρήστες, αλλά να εξακολουθούν να μεταφέρουν τα δεδομένα.

https://www.secnews.gr/100455/twitter-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%b4%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82/Δείτε: Το Twitter “έπεσε” λόγω μυστηριώδους τεχνικού προβλήματος

Στο iOS 9.1, τα library cache files μέσα στο OS αναφέρουν “LiFi Capabilities” δίπλα σε άλλες δυνατότητες. Με το Li-Fi, το φως από την πηγή λαμβάνεται από έναν αισθητήρα φωτός, ο οποίος το μετατρέπει σε ένα ηλεκτρονικό σήμα που διαβάζεται από το τηλέφωνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS