ΑρχικήsecurityTinba| Το μικρό trojan που έχει σπείρει τον πανικό σε Ασία -Ειρηνικό!

Tinba| Το μικρό trojan που έχει σπείρει τον πανικό σε Ασία -Ειρηνικό!

Μια νέα παραλλαγή του περίφημου Tinba banking trojan έχει σπείρει τον πανικό στοχεύοντας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Tinba| Το μικρό trojan που έχει σπείρει τον πανικό σε Ασία -Ειρηνικό!

Ακόμη και μικρές απειλές μπορούν να τρομάξουν τους γίγαντες, -τέτοια είναι η περίπτωση του Tinba-, ένα μικρό malware που συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το Tιnbα είναι ένα δημοφιλές financial trojan, του οποίου η πέμπτη έκδοση κυκλοφορεί τώρα και τρομοκρατεί τις τράπεζες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Το Tinba είναι μεγέθους 20KB bank trojan που συναντήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 2012, και τον Ιούλιο του 2014 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στην CSIS Security Group, ανακάλυψαν ότι ο πηγαίος κώδικας του Tιnbα banking trojan δημοσιεύθηκε σε ένα underground forum.

https://www.secnews.gr/100393/the-most-secure-mobile-platform/Διαβάστε: Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Ο πηγαίος κώδικας για το Tιnbα banking trojan, γνωστός και ως TinyBanker, έχει διαρρεύσει στο οικοσύστημα του cybercrime, με το κακόβουλο αυτό λογισμικό να έχει αναγνωριστεί ως το μικρότερο banking malicious code που είναι διαθέσιμο σε underground φόρουμ.

Η δημοσίευση του πηγαίου κώδικα στην underground κοινότητα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του κακόβουλου λογισμικού, αφού ξεκινώντας από αυτό το γεγονός, πολλές cyber criminal συμμορίες και δημιουργοί κακόβουλων προγραμμάτων προτείνουν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ή προσφέρουν εξατομίκευση του κώδικα σύμφωνα με τις απαιτήσεις που προβλέπονται από άλλες εγκληματικές συμμορίες .

Σε πολλές περιπτώσεις οι ομάδες των εγκληματιών άρχισαν να παρέχουν όλη την αναγκαία υποστήριξη για τη διεξαγωγή cyber attacks με βάση ένα συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό: αυτό το μοντέλο πώλησης ονομάζεται malware-as-a-service .

Τώρα λοιπόν εμπειρογνώμονες από την εταιρεία ασφαλείας F5 έχουν ανιχνεύσει το πέμπτο strain του malware, με την ονομασία Tinbapore, δεδομένου ότι μολύνει κυρίως μηχανήματα στην Ασία.

https://www.secnews.gr/100406/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-hacker-attacks/Δείτε ακόμα: Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για hacker attacks στα συστήματά της!

Tιnbα -tinbapore

Σχεδόν το 30 τοις εκατό των μολυσμένων μηχανημάτων βρίσκονται στην Σιγκαπούρη, το 20 τοις εκατό στην Ινδονησία, και μόνο το πέντε τοις εκατό στην Αυστραλία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS