Αρχικήsecurity56χρονος διευθ. Τράπεζας συνελήφθη γι'άποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού

56χρονος διευθ. Τράπεζας συνελήφθη γι’άποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε 49χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης

56χρονος διευθ. Τράπεζας συνελήφθη γι'άποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού 56χρονος 56χρονος 56χρονος 56χρονος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, 56 και 49 ετών, σε υπόθεση που αφορά σε αδικήματα σε βάρος 14χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ο 56χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών, ενώ σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.

Προηγήθηκε καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία η ίδια, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ τους ενημέρωσε ότι είναι (16) ετών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, στην πρώτη περίπτωση η 14χρονη πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος περαιτέρω συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, κατά τη διάρκεια δυο συναντήσεων τους, ενώ είχε ενημερωθεί από την ίδια για την πραγματική της ηλικία.

Και στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών, ενώ η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν.

Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλητές της ανήλικης χρησιμοποίησαν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την επικοινωνία τους και e-mail για την αποστολή των φωτογραφιών.

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τους κατόχους των επίμαχων αριθμών κινητών τηλεφώνων, στην Αθήνα και στη Βοιωτία.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη χθες (17-1-2016) στην οικία του 56χρονου στην Αττική και διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με μία (1) κάρτα μνήμης.

Επιπλέον, από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συγκεκριμένα στο κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Αστυνομικού Τμήματος της Βοιωτίας, διεξήγαγαν σήμερα (18-01-2016) νομότυπη έρευνα στην οικία και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε ο 49χρονος.

Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός υπολογιστής τύπου tablet .

Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 49χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις. Σ υγκεκριμένα στο tablet διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα.

Τ α κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @CyberAlertGR .

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS