ΑρχικήinetΠροσοχή! Το Facebook κατασκοπεύει ΚΑΙ το clipboard σας!

Προσοχή! Το Facebook κατασκοπεύει ΚΑΙ το clipboard σας!

Προσοχή! Το Facebook κατασκοπεύει ΚΑΙ το clipboard σας!

Το FαceΒοοk γνωρίζει όταν κάνετε copy κάποιο link, ακόμα και όταν το app είναι κλειστό!

Προσοχή! Το Facebook κατασκοπεύει ΚΑΙ το clipboard σας!

To FαceΒοοk δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του και το τελευταίο χαρακτηριστικό στο Mobile App είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ένα χαρακτηριστικό του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple για το iPhone παρακολουθεί τι κάνουν οι χρήστες αντιγραφή και επικόλληση. Το Facebook Messenger για iOS εκμεταλλεύεται αυτό το χαρακτηριστικό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι χρήστες μοιράζονται ένα URL που αντιγράφουν.

https://www.secnews.gr/100393/the-most-secure-mobile-platform/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε: Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Το FαceΒοοk το κάνει αυτό για διευκόλυνση, να θυμούνται οι χρήστες τους συνδέσμους που έχουν αντιγράψει…. όμως η κατασκοπεία του clipboard σας είναι σίγουρα μια κακή ιδέα. Το χαρακτηριστικό που ενσωματώθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου mobile update του FαceΒοοk στις 7 Οκτωβρίου, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στο iOS 9, και σε ακόμα λίγα διαφορετικά.

Η Kelly Weill εξεπλάγη όταν το Facebook της πρότεινε να μοιρασθεί έναν σύνδεσμο συνταγής που είχε αντιγράψει με τίτλο “30-minute quinoa chili” με όλους τους φίλους της. Αναφέρει ότι είχε αντιγράψει τον σύνδεσμο στο clipboard για να το μοιραστεί με τους φίλους και τους συγγενείς της. Αλλά αυτό που την ανησύχησε περισσότερο είναι ότι ακριβώς πριν από τον σύνδεσμο, είχε αντιγράψει έναν single-use password, ο οποίος θα μπορούσε να διαμοιρασθεί κι αυτός με όλους τους φίλους της εν αγνοία της.

Ο Cyber security blogger, Graham Cluley, αναφέρει πως το FαceΒοοk μπορεί να αποτελεί το νεότερο app για να κατασκοπεύει το clipboard σας, αλλά δεν είναι το πρώτο. «Πολλές εφαρμογές iOS μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο clipboard σας. Για παράδειγμα, το Flipboard…. ”

https://www.secnews.gr/100424/judge-says-facebook-tagging-violates-protective-orders/Διαβάστε ακόμα: Το tagging του FαceΒοοk παραβιάζει ασφαλιστικά μέτρα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS