HomesecurityAndroid Botnet στοχεύει Τράπεζες της Μέσης Ανατολής

Android Botnet στοχεύει Τράπεζες της Μέσης Ανατολής

fakebankimages-600x251

Εντοπίστηκε πρόσφατα ένα botnet που στοχεύει χρήστες του Android smartphone που διαθέτουν λογαριασμούς σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Μέση Ανατολή. Το ακατέργαστο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό bot για κινητά που τροφοδοτεί όλη αυτή την επιχείρηση έρχεται μεταμφιεσμένο ως μία από τις πολλές online τραπεζικές εφαρμογές, έχει μολύνει πάνω από 2.700 τηλέφωνα και κατέγραψε τουλάχιστον 28.000 μηνύματα κειμένου.

The botnet έρχεται ενσωματωμένο με Android apps που μοιάζουν να διαθέτουν χαρακτηριστικά ταυτοποίησης δύο παραγόντων για διάφορες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Riyad Bank, της SAAB (πρώην Saudi British Bank), της AlAhliOnline (Εθνική Εμπορική Τράπεζα), της Al Rajhi Bank και της Arab National Bank.

Δεν είναι σαφές πώς οι εφαρμογές παρουσιάζονται αρχικά στα θύματα, αλλά από προηγούμενες τέτοιες απάτες πιθανόν, μολύνουν τον υπολογιστή του θύματος με ένα τραπεζικό Trojan που κλέβει κωδικούς πρόσβασης. Πολλές τράπεζες στέλνουν στους πελάτες μηνύματα κειμένου που περιέχουν κωδικούς one-time που χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, όταν ο πελάτης συνδέεται με το Web site της τράπεζας. Για το σκοπό αυτό, οι επιτιθέμενοι πρέπει να παραβιάσουν το κινητό του θύματος, για να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS