HomeUpdatesΤο TikTok θα επισημαίνει AI-generated περιεχόμενο (και από άλλες πλατφόρμες)

Το TikTok θα επισημαίνει AI-generated περιεχόμενο (και από άλλες πλατφόρμες)

Το TikTok θα αρχίσει να επισημαίνει τους χρήστες που ανεβάζουν, στην πλατφόρμα, περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη (AI-generated – AIGC) από άλλες platforms.

TikTok AI-generated περιεχόμενο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο, που δημιουργείται με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης του ίδιου του TikTok, επισημαίνεται ήδη αυτόματα ως τέτοιο και η εταιρεία έχει ζητήσει από τους creators να προσθέτουν με μη αυτόματο τρόπο τις ίδιες ετικέτες στο δικό τους περιεχόμενο. Για να προσπεράσουν αυτούς τους περιορισμούς του TikTok , κάποιοι ανεβάζουν AI-generated περιεχόμενο από άλλες platforms και το παρουσιάζουν ως αυθεντικό. Τώρα, η εταιρεία καταπολεμά αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Το TikTok θα χρησιμοποιεί ψηφιακά watermarks (που δημιουργήθηκαν από το Coalition for Content Provenance and Authenticity – C2PA) για να προσδιορίσει και να επισημάνει AI-generated περιεχόμενο.

See also: TikTok sues the US government and says the ban is unconstitutional

"Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει απίστευτες δημιουργικές ευκαιρίες, αλλά μπορεί να μπερδέψει ή να παραπλανήσει τους θεατές αν δεν γνωρίζουν ότι το περιεχόμενο δημιουργήθηκε από artificial intelligence", stated ο Adam Presser, στέλεχος του TikTok. «Η επισήμανση βοηθά να γίνει ξεκάθαρο αυτό το πλαίσιο".

Επιπλέον, η επισήμανση είναι αμφίδρομη. Το TikTok θα εφαρμόζει την ίδια τεχνολογία ψηφιακού watermarking (Content Credentials), σε περιεχόμενο που λαμβάνεται από τη δική του πλατφόρμα, ώστε να μπορούν άλλες πλατφόρμες να προσδιορίζουν "πότε, πού και πώς δημιουργήθηκε ή επεξεργάστηκε το περιεχόμενο".

Ωστόσο, η δυνατότητα επισήμανσης AI-generated περιεχομένου περιορίζεται σε αυτό που δημιουργείται από άλλες πλατφόρμες που είναι επίσης μέλη του C2PA. Αυτό περιλαμβάνει τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Google και Adobe. Ωστόσο, μικρότερες ομάδες τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσουν να παράγουν περιεχόμενο χωρίς ετικέτα για κάποιο χρονικό διάστημα.

See also: TikTok may be banned in Europe outside the US

Το TikTok θα επισημαίνει AI-generated περιεχόμενο

Γιατί είναι σημαντική η επισήμανση AI-generated περιεχομένου;

Η ετικέτα AIGC έχει αρκετές επιπτώσεις στους χρήστες του TikTok. Πρώτον, βοηθά στην παροχή διαφάνειας, καθώς οι χρήστες μπορούν να δουν αν το περιεχόμενο που παρακολουθούν έχει δημιουργηθεί από artificial intelligence ή άνθρωπο.

Δεύτερον, η ετικέτα AIGC μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του περιεχομένου. Οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, καθώς μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ή τις ανθρώπινες αξίες.

See also: Universal Music Group artists return to TikTok!

Τρίτον, η επισήμανση μπορεί να επηρεάσει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το περιεχόμενο. Οι χρήστες μπορεί να επιλέξουν να μην αλληλεπιδράσουν ή να μην μοιραστούν περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως AIGC, επηρεάζοντας έτσι την κατανομή και τη δημοτικότητα του περιεχομένου.

Τέλος, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην αντίληψη των users για την τεχνητή νοημοσύνη. Η σήμανση του περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία περιεχομένου.

Source : www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS