HomeUpdatesΗ Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το AI chip M2 Ultra στο cloud

Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το AI chip M2 Ultra στο cloud

Apple M2 UltraApple CloudAI Chip

Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το AI Chip, M2 Ultra στο cloud για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει την προσπάθειά της στη generative τεχνητή νοημοσύνη ανακατευθύνοντας πολύπλοκες ερωτήσεις στα AI Chip, M2 Ultra που λειτουργούν σε κέντρα δεδομένων πριν μετακινηθεί στα πιο προηγμένα της Apple M4 chip.

See also: Apple M4 chip MacBook Air 2025 - What to expect?

Η Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να τοποθετήσει το M2 Ultra σε cloud servers για να εκτελέσει πιο πολύπλοκες ερωτήσεις τεχνητής νοημοσύνης, ενώ οι απλές εργασίες επεξεργάζονται στις συσκευές. Ο Wall Street Journal είχε προηγουμένως αναφέρει ότι η Apple ήθελε να δημιουργήσει προσαρμοσμένα τσιπ για να φέρει σε data centers προς εξασφάλιση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας σε ένα έργο που η έκδοση χαρακτήρισε Project ACDC, ή Apple Chips in Data Center. Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει τώρα ότι οι υπάρχοντες επεξεργαστές της έχουν ήδη επαρκείς συστατικά ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

The AI Chip θα τοποθετηθούν στα data centers της Apple και τελικά σε διακομιστές που διαχειρίζονται από τρίτα μέρη. Η Apple λειτουργεί τους δικούς της διακομιστές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εργαστεί για ένα νέο κέντρο στο Waukee, Iowa, το οποίο ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2017.

See also: Apple Vision Pro 2: Expected by late 2026

Ενώ η Apple δεν έχει κινηθεί τόσο γρήγορα στη γεννήτρια τεχνητή νοημοσύνη όσο οι ανταγωνιστές της όπως η Google, η Meta and the Microsoft, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει έρευνα σχετικά με την τεχνολογία. Τον Δεκέμβριο, η ομάδα έρευνας μάθησης μηχανών της Apple κυκλοφόρησε το MLX, ένα πλαίσιο μηχανικής μάθησης που μπορεί να κάνει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να λειτουργούν αποτελεσματικά στο Apple silicon. Η εταιρεία έχει επίσης δημοσιεύσει άλλες έρευνες γύρω από τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που υποδεικνύουν πώς θα μπορούσε να είναι η τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές της και πώς τα υπάρχοντα προϊόντα, όπως η Siri, θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν.

Η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση στην απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανακοίνωση του νέου τσιπ M4, λέγοντας ότι η νέα neural machine της είναι “ένα ασύλληπτα ισχυρό τσιπ για την τεχνητή νοημοσύνη“.

Source :: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS