HomeinetClimate Crisis: what is technology doing to help?

Climate Crisis: what is technology doing to help?

Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση, και η τεχνολογία μπορεί να είναι είτε μέρος του προβλήματος είτε μια δύναμη για το κοινό καλό, δηλώνει η CTO της Greenpeace, Priscilla Chomba-Kinywa. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Κλιματικής Αλλαγής, εξηγεί, έχουμε “λιγότερο από επτά χρόνια πριν η Γη γίνει πραγματικά δύσκολη για να ζούμε”. Μόνο πέρσι, ο κόσμος παρακολούθησε πυρκαγιές στη Βόρεια Αμερική, πλημμύρες στη Νότια Αφρική, και ακόμα και τη δραματική διπλή τραγωδία των πλημμύρων και των πυρκαγιών σε μέρη όπως η Ελλάδα, αναφέρει.

See also: Everphone: remanufactures mobile phones to avoid harming the environment

Κλιματική Κρίση
Κλιματική Κρίση: Τι κάνει η τεχνολογία για να βοηθήσει το περιβάλλον;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επικοινωνούν, αλλά “παρατηρούμε παραπληροφόρηση, αποπληροφόρηση και μια ανεύθυνη παράβλεψη της βιωσιμότητας από μερικές από αυτές τις πλατφόρμες – και δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές.”

Η Chomba-Kinywa υποστηρίζει ότι οι επενδυτές, οι startups, και οι τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να επενδύσουν σε εναλλακτικές πλατφόρμες που είναι πράσινες, ηθικές, βασισμένες σε αξίες και που μας προσφέρουν μια εναλλακτική λύση σε αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή, χτισμένη από ανθρώπους τόσο παθιασμένους με το περιβάλλον που δεν θα προδώσουν την ηθική για τα κέρδη.

Η Chomba-Kinywa αναφέρεται εταιρείες που έχουν ήδη αναλάβει δράση—όπως η Hyundai, η οποία πρόσφατα δεσμεύτηκε να αποτρέψει τη χρήση των βαρέων μηχανημάτων της στην παράνομη εξόρυξη και περιβαλλοντική καταστροφή που εξελίσσεται στον Αμαζόνιο.

Τέλος, αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεργαστούν με κοινότητες από χώρες όπως η Σενεγάλη, η Ζάμπια, η Nigeria, the Μπανγκλαντές and the Mexico, προκειμένου να κατανοήσουν και να υποστηρίξουν τις κινήσεις τους.

See also: Developers need to be more careful about the environmental footprint when creating the next generation of consoles

Σύμφωνα με την Chomba-Kinywa, οι συζητήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να επικεντρώνονται στον πλανήτη. “Μιλάμε για αξίες, ηθική και τοποθέτηση φραγμών, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να μιλάμε για το περιβάλλον,” υποστηρίζει. “Πρέπει να εξετάσουμε το περιβαλλοντικό κόστος της τεχνητής νοημοσύνης. Έχει το δυναμικό να μας βοηθήσει να λύσουμε μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας, αλλά αυτό είναι χρήσιμο μόνο αν η ανθρωπότητα έχει έναν κατοικίσιμο πλανήτη.”

Source of information: wired.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS