HomeUpdatesMozilla makes layoffs and reorganization

Mozilla makes layoffs and reorganization

Η Mozilla πρόσφατα προχώρησε στην ανάθεση νέου διευθυντή εκτελεστικού συμβουλίου και φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε μια αναδιοργάνωση, απολύοντας 60 άτομα και καταργώντας ορισμένα προϊόντα.

Mozilla αναδιοργάνωση πρόγραμμα περιήγησης

Παρά το ιστορικό της ως πρόγραμμα περιήγησης, η Mozilla έχει διευρύνει πρόσφατα τις services της σε διάφορους τομείς, όπως ο έλεγχος παραβίασης δεδομένων, το VPN και άλλες. Ανταγωνίζεται μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, η Google and the Microsoft, ενώ ο Firefox αποτελεί σημαντικό μέρος του διαδικτύου. Παρά τα έσοδα από τη Google, η Mozilla αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις. Αν και η εστίαση στον Firefox θα μπορούσε να είναι προτεραιότητα, η company αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Read also: Mozilla: Flash downloads of Thunderbird deliver malware

Η Mozilla Corporation αποκομίζει περίπου το 80% των εσόδων της από την Google, η οποία είναι επίσης ο κύριος ανταγωνιστής της στον τομέα των προγραμμάτων περιήγησης, μέσω μιας συμφωνίας αναζήτησης. Αυτό υποδηλώνει ότι η Mozilla δεν βρίσκεται σε ισχυρή οικονομική θέση. Ωστόσο, πρωτοβουλίες που δεν σχετίζονται με προγράμματα περιήγησης μπορούν να αναπτυχθούν ως μια πιο ανθεκτική πηγή εσόδων. Μέχρι στιγμής, καμία από αυτές δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση.

Η Mozilla ανακοίνωσε εσωτερικές στρατηγικές αλλαγές, με την προσοχή να επικεντρώνεται σε νέες τάσεις. Αποφάσισε να αποσύρει προϊόντα όπως το “mozilla.social” και το “Mozilla Hubs” λόγω της μειωμένης ζήτησης. Συγχρόνως, προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας στη “MozProd”.

Η προτεραιότητα τώρα είναι να ενσωματωθεί η artificial intelligence (AI) στον Firefox, μετά την εξαγορά της εταιρείας Fakespot. Παρά την ύπαρξη ερμηνειών που επικεντρώνονται στον Firefox ως κύριο πεδίο δράσης, δεν υπάρχουν σαφείς ένδειξεις για περαιτέρω επενδύσεις. Ωστόσο, η Mozilla επιδιώκει να προσαρμοστεί στις εξελίξεις, αναζητώντας την επόμενη μεγάλη τάση μετά την αποτυχία στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας (VR) και του metaverse.

Οργανωτικές αλλαγές περιλαμβάνουν τη συγχώνευση των ομάδων υποστήριξης περιεχομένου και AI/ML με τον Οργανισμό Firefox. Παρόλο που υπάρχει η ένδειξη για πιθανή επαναφορά της εστίασης στον Firefox, δεν δίνεται σαφής δέσμευση για περαιτέρω Investments. Αντ’ αυτού, τονίζεται ότι η προηγούμενη προσήλωση στον Firefox δεν είχε συναφή αποτελέσματα.

Mozilla αναδιοργάνωση firefox

See more: Firefox for Android: supports extensions again

Καθώς η Mozilla αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και μειώνεται το μερίδιο Market του Firefox, επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και εξερευνά νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Source: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS