HomeinetSpaceX: Accused of unlawful dismissal of employees

SpaceX: Accused of unlawful dismissal of employees

Η SpaceX, η διαστημική εταιρεία που ανήκει στο Elon Musk, αντιμετωπίζει μια καταγγελία από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) για παράνομη απόλυση υπαλλήλων. Σύμφωνα με την καταγγελία οι υπάλληλοι απολύθηκαν επειδή έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που επέκρινε τον Elon Musk.

The employees συνέταξαν πέρυσι μια ανοιχτή επιστολή για να εκφράσουν τις concerns τους για το πώς η συμπεριφορά του Musk “είναι μια συχνή πηγή απόσπασης της προσοχής και αμηχανίας“. Εκείνη την εποχή, ο δισεκατομμυριούχος ασχολούνταν με την εξαγορά του Twitter (τώρα X). Μετά την επιστολή, λέγεται ότι η SpaceX απέλυσε τους υπαλλήλους.

See also: Former SpaceX Engineers Found Sift

SpaceX απόλυση

Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων κατηγορεί τη SpaceX ότι ανέκρινε εργαζομένους σχετικά με την εμπλοκή τους στην εν λόγω επιστολή και τους ζήτησε να μην συζητήσουν σχετικά με αυτές τις ερωτήσεις. Η εκπρόσωπος του NLRB, Kayla Blado, είπε στο Reuters ότι η SpaceX παραβίασε το ομοσπονδιακό δικαίωμα των Employees να πιέζουν συλλογικά για καλύτερες συνθήκες.

Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι η SpaceX “δημιούργησε μια εντύπωση επιτήρησης” διαβάζοντας και δείχνοντας στιγμιότυπα από μηνύματα μεταξύ εργαζομένων. Επιπλέον, λέγεται ότι η εταιρεία προσπάθησε να εμποδίσει τους υπαλλήλους να μοιράσουν την ανοιχτή επιστολή. Η SpaceX επίσης φέρεται να “προσκάλεσε τους υπαλλήλους να παραιτηθούν και απείλησε ότι θα τους απολύσει” εάν αποφάσιζαν να συμμετάσχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες.

See also: Starship SpaceX: The next launch may be a refuelling test

Τώρα, το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων ζητά από τη SpaceX να δημοσιεύσει μια ειδοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων και να στείλει επιστολές σε κάθε έναν από τους υπαλλήλους που απέλυσε για να απολογηθεί. Μια ακρόαση με δικαστή διοικητικού δικαίου της NLRB (ALJ) έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι η SpaceX δεν θα επιχειρήσει να διευθετήσει τις κατηγορίες.

See also: SpaceX and Apple collaborate on Emergency SOS feature on iPhone

Με αυτές τις απολύσεις, ουσιαστικά η εταιρεία κατηγορείται για δημιουργία ενός κλίματος φόβου και εκφοβισμού, με τους υπαλλήλους να φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για τις ανησυχίες τους. Επίσης, κατά κάποιο τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα των υπαλλήλων, αφού φαίνεται ότι η company δεν σέβεται την ελευθερία της έκφρασης.

Source : www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS