HomesecurityΚέντρο εκπαίδευσης για κυβερνοεγκληματίες ανακαλύφθηκε από τις αρχές

Κέντρο εκπαίδευσης για κυβερνοεγκληματίες ανακαλύφθηκε από τις αρχές

Οι Αστυνομικές αρχές της Νιγηρίας συνέλαβαν έξι ύποπτους και απενεργοποίησαν ένα κέντρο εκπαίδευσης που συνδέεται με δραστηριότητες κυβερνοεγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων απάτης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ψεύτικων σχέσεων και επενδυτικές scams.

See also: Spain: Authorities arrest 34 cybercriminals for data theft

Κέντρο εκπαίδευσης

Μετά τη λήψη πληροφοριών και την έρευνα για μία ομάδα ατόμων με την υπόνοια κυβερνοεγκλήματος, έγινε η σύλληψη έξι ατόμων στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή Dantata estate.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι διέλυσε ένα κέντρο πρόσληψης και εκπαίδευσης για κυβερνοεγκληματίες στο Αμπούτζα, το Ομόσπονδιακό Περιφερειακό Τμήμα (ΟΠΤ), καθώς και κατάσχεση πολλών ψηφιακών devices που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται για εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι δράστες παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες κυβερνοεγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας, της υποκλοπής και της εμπορίας κλεμμένων λογαριασμών στο Facebook, των απάτης μέσω του διαδικτύου, της πλαστογραφίας σχετιζόμενης με computers και άλλων μορφών υπολογιστικής απάτης.

Ο Επιθεωρητής Γενικής Αστυνομίας κ. Olukayode Egbetokun, NPM, Ph.D., παρακάλεσε το κοινό, την οικογένεια, τους φίλους και τις θρησκευτικές ομάδες να καταδικάζουν αυτές τις δραστηριότητες και να αναφέρουν ύποπτη διαδικτυακή δραστηριότητα στην police για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά αυτού του είδους εγκλήματος.

See also: Concern about the increased use of AI by cybercriminals

Επιπλέον, το NPF επιθυμεί να παροτρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών και εγκαταστάσεων να αποκαλύψουν οποιοδήποτε κέντρο εκπαίδευσης κυβερνοεγκλήματος ή προγράμματα εκπαίδεσυσης που παρατηρούν στις περιοχές ή τα σπίτια τους,” αναφέρει ένα tweet από την Νιγηριανή Αστυνομία.

Είναι αναγκαίο να σπάσουμε το πέπλο της σιωπής και να αποκαλύψουμε τους κακοποιούς στην κοινωνία μας.

Τον Μάιο του 2022, το FBI αποκάλυψε ότι οι απάτες BEC οδήγησαν στην κλοπή 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βασιζόμενοι σε καταγγελίες που έγιναν από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019.

Στις αρχές του έτους, η Επιτροπή Οικονομικής Ανταγωνιστικότητας προειδοποίησε ότι 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από 70.000 Αμερικανούς, λόγω απάτης στον τομέα των ερωτικών απατών, ενώ δράστες έχουν κλέψει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω σχεδίων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα με την ονομασία “pig butchering” το 2022.

Οι χρήστες στο διαδίκτυο πρέπει να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι απέναντι σε επιθέσεις social engineering, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω κοινωνικών μέσων, που ζητούν από εσάς να παράσχετε ευαίσθητες information ή να στείλετε χρήματα.

cybercriminals

See also: Cyclops ransomware group offers Go-based info stealer to cybercriminals

Η προσέλκυση και εκπαίδευση κυβερνοεγκληματιών αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στη Νιγηρία. Οι κυβερνοεγκληματίες στη χώρα αξιοποιούν την Technology και το διαδίκτυο για να προσελκύσουν και να εκπαιδεύσουν νέους ανθρώπους στον κόσμο τους κυβερνοεγκλήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι Νιγηριανοί μπορούν να εκπαιδευτούν σε διάφορες μορφές εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως η απάτη, η πρόσβαση σε υπολογιστές και η διάπραξη παράνομων ενεργειών στο internet. Αυτό το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ανησυχία για τις αρχές της Νιγηρίας.

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να προσελκύσουν νέους ανθρώπους, όπως την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ανάρτηση παραπλανητικών αγγελιών στο διαδίκτυο και την εκμετάλλευση των κοινωνικών δικτύων. Η προσέλκυση γίνεται συχνά μέσω ψεύτικων προσφορών για εργασία ή ευκαιρίες κέρδους, που προσελκύουν τους ανυποψίαστους ανθρώπους. Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την ανάγκη οικονομικής ευημερίας και την έλλειψη ευκαιριών στη χώρα για να προσελκύσουν νέου.

Η κυβερνοεγκληματική προσέλκυση στη Νιγηρία έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της κοινωνίας. Καταρχάς, αυτή η δραστηριότητα προκαλεί οικονομική ζημιά, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες κλέβουν χρήματα και personal information από τα θύματά τους. Επιπλέον, η κυβερνοεγκληματική προσέλκυση έχει επιπτώσεις στην αξιοπιστία της Νιγηρίας στο διεθνές προσκήνιο, καθώς η χώρα έχει γίνει γνωστή για τα υψηλά ποσοστά κυβερνοεγκληματικής δραστηριότητας. Τέλος, η προσέλκυση νέων στον χώρο του κυβερνοεγκλήματος αποτελεί threat για την κοινωνία, καθώς οι νέοι ανθρώποι μπορούν να εκπαιδευτούν σε επικίνδυνες δραστηριότητες και να προκαλέσουν ζημιές στην κοινωνία.

Source: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS