HomeinetApple Vision will not have the EyeSight feature!

Apple Vision will not have the EyeSight feature!

The new apple vision (μάσκα εικονικής πραγματικότητας) επόμενης γενιάς, αναμένεται να μην διαθέτει τη λειτουργία EyeSight, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα κατασκευής.

EyeSight

Καθώς η Apple ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του νέου Vision Pro στις αρχές του επόμενου έτους, οι ομάδες προϊόντων της εταιρείας επικεντρώνονται ήδη στις εκδόσεις της επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ενός πιο οικονομικού μοντέλου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να θυσιαστούν άλλες πρωτοβουλίες, όπως το έργο των γυαλιών AR.

Η εταιρεία φαίνεται να στοχεύει σε μια τιμή περίπου από $1500 (~1.4234€) έως $2500 (~2373€). Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple εξετάζει τρόπους να μειώσει το κόστος, όπως την απομάκρυνση της λειτουργίας EyeSight, που χρησιμοποιεί εξωτερική οθόνη OLED για να προβάλει την έκφραση του προσώπου του χρήστη σε άλλα άτομα.

Στην πιο πρόσφατη version του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Mark Gurman αναφέρει επίσης, ότι η Apple θα μειώσει γενικά τον αριθμό των καμερών και των αισθητήρων στο πιο οικονομικό Apple Vision, σε σύγκριση με τα Vision Pro, ως μια άλλη μέθοδο εξοικονόμησης κόστους.

Η λειτουργία EyeSight μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική επιλογή, καθώς δεν παρέχει σχεδόν καμία πραγματική ωφέλεια στον χρήστη. Ωστόσο, η λειτουργία EyeSight βοηθά κυρίως τους γύρω ανθρώπους να γνωρίζουν τι κάνει ο χρήστης του Vision Pro. Κατά τη διάρκεια μιας συναρπαστικής εμπειρίας, η οθόνη του χρήστη του Vision Pro μπορεί να γίνει θολή. Επιπλέον, όταν ο χρήστης παρακολουθεί το μεταδιδόμενο βίντεο από τον εξωτερικό κόσμο, οι κινήσεις των ματιών του καταγράφονται.

See more: Apple Vision Pro: 100Hz refresh rate for better lighting

Η Technology του EyeSight επιτυγχάνεται μέσω της προβολής τρισδιάστατης αναπαράστασης του προσώπου και των ματιών του χρήστη σε ένα κυρτό εξωτερικό πάνελ OLED. Αυτή η OLED οθόνη περιβάλλεται από φακοειδές γυαλί, το οποίο δημιουργεί μια αίσθηση βάθους. Το Vision Pro παρακολουθεί συνεχώς τη θέση του χρήστη σε σχέση με άλλα άτομα στο δωμάτιο και αποδίδει την αντίστοιχη οπτική γωνία των ματιών του.

Ωστόσο, η προηγμένη αυτή τεχνολογία έχει ένα τίμημα. Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πώς η Apple θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την τιμή του software του Vision Pro, αφαιρώντας το EyeSight. Αυτό φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή. Αν ο αγοραστής το χρησιμοποιήσει ποτέ μόνος του σε ένα δωμάτιο, δεν θα μπορέσει καν να αντιληφθεί, ότι το χαρακτηριστικό αυτό δεν υπάρχει.

apple vision

Παράλληλα με το πιο οικονομικό μοντέλο, η Apple αναπτύσσει επίσης Vision Pro δεύτερης γενιάς. Ο κύριος στόχος αυτής της συσκευής είναι να βρει τρόπους να την καταστήσει πιο ελαφριά και πιο άνετη στη χρήση, καθώς επίσης να πληροί τις προδιαγραφές των chip.

Source: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS