HomeinetExynos 2400: Speed boost in possible Galaxy S24 chip

Exynos 2400: Speed boost in possible Galaxy S24 chip

Exynos 2400

Το μη ανακοινωμένο chipset Exynos 2400 μπορεί να μην είναι επίσημο, αλλά πρωταγωνιστεί σε τουλάχιστον ένα σενάριο του Galaxy S24. Αυτό το σενάριο θέλει τη Samsung να επιστρέφει στην πρακτική της χρήσης του εγχώριου επεξεργαστή εφαρμογών για τη σειρά Galaxy S24 σε όλες τις περιοχές εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι δύο τελευταίες αγορές θα πάρουν τα τηλέφωνα που τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8 Gen 3 για τα Galaxy SoCs. Μόνο που όλα αυτά μοιάζουν λίγο απίθανα, ειδικά από τη στιγμή που ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S23 φέτος.

See also: Will the Galaxy S24 have better battery technology?

Παρόλα αυτά, αν η Samsung πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον Exynos 2400 στις περισσότερες μονάδες Galaxy S24, το SoC θα πρέπει να είναι τόσο ισχυρό όσο ο Snapdragon 8 Gen 3 για το Galaxy. Από αυτή την άποψη, οι δοκιμές αναφοράς Geekbench για τις οποίες σας ενημερώσαμε τον Απρίλιο έδειξαν μέσο όρο για τις δοκιμές single-core και multi-core 1530 και 6210 αντίστοιχα. Αυτό συγκρίνεται με το benchmark του Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy που είχε βαθμολογία single-core 2233 και multi-core 6661. Φαίνεται ότι το chip Snapdragon σημειώνει υψηλότερες βαθμολογίες, αλλά ο Exynos 2400 εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός.

Ο Exynos 2400 φημολογείται ότι θα διαθέτει 10 πυρήνες CPU βασισμένους στην αρχιτεκτονική Arm v9 και θα περιλαμβάνει μια GPU RDNA2 από την AMD. Σύμφωνα με μια published by στο X (πρώην γνωστό ως Twitter) από τον Quadrans Muralis (μέσω του Wccftech), ο οποίος δηλώνει ότι ΔΕΝ είναι tipster, η ταχύτητα ρολογιού του “prime core” του Exynos 2400 έχει αυξηθεί κατά 0,1GHz στα 3,20GHz. Αυτή η μικρή αλλαγή θα μπορούσε ακόμα να είναι σημαντική, καθώς η Samsung προσπαθεί να ακροβατήσει μεταξύ της επιπλέον απόδοσης (που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τον Snapdragon 8 Gen 3 για το Galaxy) και της θέρμανσης του τηλεφώνου.

Motion: Galaxy S24: Rumours of new Snapdragon chipset

Galaxy S24 Ultra
Galaxy S24 Ultra

Ωστόσο, ο πρωταρχικός πυρήνας X-4 στον Snapdragon 8 Gen 3 για το Galaxy έτρεξε στα 3,30 στην προαναφερθείσα δοκιμή συγκριτικής αξιολόγησης, καθιστώντας τον “πρωταρχικό πυρήνα” της Qualcomm ταχύτερο από τον “πρωταρχικό πυρήνα” του Exynos 2400. Αλλά όλες αυτές οι συγκρίσεις δεν καθιστούν απαραίτητα τον Exynos 2400 μια κακή επιλογή για την τροφοδοσία της σειράς Galaxy S24, αν αυτό είναι που επιλέγει η Samsung. Η ύπαρξη της διαμόρφωσης του δεκαπύρηνου πυρήνα θα είναι σίγουρα χρήσιμη σε ορισμένες εφαρμογές.

Και να θυμάστε ότι δεδομένου ότι ούτε ο Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy ούτε ο Exynos 2400 έχουν παρουσιαστεί επίσημα, μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις, μπορεί να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε αυτές τις φημολογούμενες προδιαγραφές.

Read also: The Galaxy S24 series offers more RAM than you think

πηγή πληροφοριών:phonearena.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS