HomeScience & TechnologyThe revolt of the machines: Weapons placed on robot dogs

The revolt of the machines: Weapons placed on robot dogs

Τα τετράποδα ρομπότ, γνωστά και ως σκυλιά ρομπότ είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη robotics τα τελευταία χρόνια. Είναι μικρά, ευκίνητα και ικανά να διασχίσουν περιβάλλοντα που είναι δυσπρόσιτα για τις τροχοφόρες μηχανές. Φυσικά, ήταν θέμα χρόνου μέχρι κάποιος να βάλει και όπλα σε αυτά.

σκυλιά ρομπότ

See also: USA: Ford, Argo and Walmart bring robot delivery to three cities

Ένα τέτοιο τετράποδο ρομπότ, μια μονάδα Vision 60 που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Ghost Robotics, εξοπλίστηκε με ένα όπλο από τους ειδικούς στα μικρά όπλα Sword International. Φαίνεται ότι το ίδιο το όπλο (που ονομάστηκε SPUR ή «μη επανδρωμένο τυφέκιο») έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται σε μια ποικιλία ρομποτικών πλατφορμών. Διαθέτει οπτικό ζουμ 30x, θερμική κάμερα για στόχευση στο σκοτάδι και εμβέλεια 1.200 μέτρων.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν η Sword International ή η Ghost Robotics πωλούν αυτή τη στιγμή αυτόν τον συνδυασμό όπλου και ρομπότ. “Το SWORD Defense Systems SPUR είναι το μέλλον των μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων και αυτό το μέλλον είναι τώρα”, δηλώνει ο Website of the company.

Το μηχάνημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο του Σωματείου των Ηνωμένων Πολιτειών το 2021 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ Ghost και Sword είναι ασαφείς, αλλά τα τετράποδα ρομπότ της Ghost δοκιμάζονται ήδη από τον αμερικανικό στρατό. Πέρυσι, η 325η μοίρα των δυνάμεων ασφαλείας στην αεροπορική βάση Tyndall στη Φλόριντα έγινε η πρώτη μονάδα του Υπουργείου Αμύνης που χρησιμοποίησε σκυλιά ρομπότ σε κανονικές επιχειρήσεις. Τα χρησιμοποιεί για να περιπολούν την περίμετρο της βάσης και να περιηγούνται σε βαλτώδεις περιοχές που «δεν είναι προσιτές σε ανθρώπους και οχήματα», σύμφωνα με μια συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ghost Robotics, Jiren Parikh.

See also: Elon Musk: Tesla designs humanoid robot

weapons

Παρόλο που η αναγνώριση είναι μια από τις πιο προφανείς περιπτώσεις χρήσης για σκυλιά ρομπότ, οι Manufacturers πειραματίζονται σταδιακά και με άλλα ωφέλιμα φορτία. Εκτός από την παροχή απομακρυσμένης καταγραφής βίντεο και χαρτογράφησης, τα μηχανήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κινητοί πύργοι κυψελών, για να εξουδετερώσουν βόμβες ή για να ανιχνεύσουν χημικές, βιολογικές, ακτινολογικές και πυρηνικές ύλες (αλλιώς γνωστές ως CBRN).

Και φυσικά μπορούν να γίνουν τα ίδια όπλα.

Η Boston Dynamics, ο πιο γνωστός κατασκευαστής τετράποδων ρομπότ και κατασκευαστής του Spot, έχει μια αυστηρή πολιτική για τον οπλισμό των μηχανών της. Άλλοι κατασκευαστές ωστόσο δεν είναι τόσο επιλεκτικοί. Άλλωστε, πολλές εταιρείες πωλούν ήδη πλατφόρμες πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιούν πέλματα ή τροχούς, οπότε η προσθήκη του ίδιου βασικού κιτ σε μηχανοκίνητα μηχανήματα δεν είναι και τόσο δύσκολη.

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πώς θα αναπτυχθούν αυτά τα ρομπότ στο μέλλον και τι επίπεδο εποπτείας θα απαιτηθεί όταν αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων.

See also: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021: ρομποτικές λύσεις για έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Εδώ και λίγο καιρό, οι ειδικοί προειδοποιούσαν για την αύξηση της χρήσης «ρομπότ δολοφόνων» (γνωστά ως θανατηφόρα αυτόνομα οπλικά συστήματα ή LAWS, σε επίσημη ορολογία) και η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ δεν απαγορεύει την ανάπτυξή τους.

Πολλές ομάδες κάνουν εκστρατεία για μια προληπτική απαγόρευση τέτοιων συστημάτων, αλλά στο μεταξύ φαίνεται ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να κάνουν πειράματα με αυτά. Και αυτό σημαίνει να βάζουν ακόμα και όπλα σε σκυλιά ρομπότ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS