HomeUpdatesInstagram will ask teens to take a break!

Instagram will ask teens to take a break!

Το Facebook ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας για το Instagram ως απάντηση στη θύελλα της κριτικής που δέχτηκε υπό το φως των εγγράφων και της μαρτυρίας από την καταγγέλλουσα Frances Haugen.

See also: Instagram promotes pages celebrating eating disorders

Instagram

See also: Instagram Video: Δημιουργία και εύρεση βίντεο εύκολα και γρήγορα

Σε συνέντευξή του στο State of the Union του CNN, ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις παγκόσμιες υποθέσεις, δήλωσε την Κυριακή ότι το Facebook θα εφαρμόσει τρία νέα μέτρα για να βελτιώσει την εμπειρία των εφήβων στο Instagram. Η εταιρεία θα επιτρέψει στους ενήλικες να εποπτεύουν τι κάνουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο (αν το επιλέξουν), να «σπρώξουν» τους χρήστες που βλέπουν πολύ επιβλαβές περιεχόμενο στο να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό και θα ζητήσει από τους εφήβους να «κάνουν ένα διάλειμμα» από το Instagram.

Τα μέτρα είχαν προβληθεί ως πιθανές ιδέες και λύσεις από τον επικεφαλή του Instagram Adam Mosseri στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία διακόπτει τις εργασίες για μια έκδοση της εφαρμογής για παιδιά κάτω των 13 ετών. Η ανακοίνωση του Clegg την Κυριακή επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα ήταν πλέον μέρος του σχεδίου του Facebook.

Στη συνέντευξη, ο Clegg προσπάθησε επίσης να ορίσει το πρόβλημα του Facebook ως μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η κοινωνία και επανέλαβε τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι το Instagram είναι μια θετική εμπειρία για τη «συντριπτική πλειοψηφία» των εφήβων που το χρησιμοποιούν και είναι λίγοι αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη.

See also: Facebook: brake on plans to develop Instagram for kids

Ωστόσο, τα σχόλια του Clegg έρχονται σε πλήρη αντίθεση με μια καταδικαστική έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal, η οποία βασίστηκε στα εσωτερικά έγγραφα που της παραχώρησε η Haugen. Στα έγγραφα, οι εσωτερικοί ερευνητές του Facebook είπαν ότι η εταιρεία επιδείνωσε την κακή εικόνα που είχαν τα έφηβα κορίτσια για το σώμα τους – 1 στα 3 έφηβα κορίτσια.

«Οι έφηβοι κατηγορούν το Instagram για την αύξηση του ποσοστού άγχους και κατάθλιψης», ανέφεραν οι ερευνητές σε εσωτερική παρουσίαση.

Source of information: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS