HomeinetΝόμος ίσως αναγκάσει τις εταιρείες να επισκευάζουν δωρεάν συσκευές

Νόμος ίσως αναγκάσει τις εταιρείες να επισκευάζουν δωρεάν συσκευές

Such as αναφέρθηκε πρόσφατα, ένας νέος νόμος Δικαιώματος Επισκευής, ο οποίος θα απευθύνεται σε users όλης της Βόρειας Αμερικής, βρίσκεται υπό συζήτηση στον Καναδά.

νόμος συσκευές

See also: Καναδάς: Αυξημένες οι κυβερνοεπιθέσεις που σχετίζονται με τον COVID-19

Η επισκευή συσκευών θα μπορούσε τώρα να είναι ευκολότερη και φθηνότερη από ό, τι προηγουμένως, εάν αυτός ο νόμος εγκριθεί.

Συνήθως, όταν το τηλέφωνο ενός χρήστη χαλάσει, θα το πάει σε ένα εργαστήριο επισκευών, που είναι πιο προσιτό από άποψη τιμής. Όμως τι γίνεται αν η συσκευή δεν μπορεί να διορθωθεί; Ο χρήστης πιθανότατα θα αναγκαστεί να αγοράσει άλλη και αυτό σίγουρα είναι πρόβλημα όταν χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

Η αγορά άλλης συσκευής εκτός του ότι αναγκάζει το χρήστη να ξοδέψει περισσότερα χρήματα, βλάπτει επίσης και το περιβάλλον, λόγω των αυξημένων ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Μια μελέτη του 2017 ανέφερε ότι η εν λόγω μορφή αποβλήτων είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο λόγω του τοξικού περιεχομένου της όπως ο μόλυβδος και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή βρεφική θνησιμότητα και άλλες επιπλοκές.

See also: CSIRO – Microsoft: Έργο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα με χρήση AI!

Ο Michael Coteau, πολιτικός του Φιλελεύθερου Κόμματος από το Οντάριο, πρωτοστάτησε στην ιδέα όταν ανακάλυψε ότι το τηλέφωνο Samsung της κόρης του χάλασε. Αργότερα έμαθε ότι η υπηρεσία επισκευής που παρέχεται από το επίσημο κατάστημα είναι πιο ακριβή σε σύγκριση με την τιμή ενός πρόσφατα αγορασμένου τηλεφώνου. Επιπλέον, ο 48χρονος εκπρόσωπος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Οντάριο δήλωσε ότι το Samsung S8 λειτουργούσε τέλεια έως ότου συνέβη το συμβάν.

Εάν εγκριθεί, αυτός θα είναι ο πρώτος νόμος «δικαιώματος επισκευής» για ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone και φορητούς υπολογιστές στη Βόρεια Αμερική. Στις ΗΠΑ, πολλά κράτη παρακολουθούν ήδη το νομοσχέδιο, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιτευχθεί τελικά αυτό σε ολόκληρη την περιοχή.

See also: ΗΠΑ: Κατηγορούν τον hacker της Verkada για επιθέσεις σε δεκάδες εταιρείες

Επιπλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν εγχειρίδια και να προτείνουν διαθέσιμα ανταλλακτικά στους καταναλωτές για τις συσκευές τους κατόπιν αιτήματος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ότι κάθε συσκευή πρέπει να συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για την επισκευή της. Τα έγγραφα θα πρέπει επίσης να είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, αλλά δεν περιορίζονται στα ζητούμενα αντίγραφα και το πρόσθετο λογισμικό, δεδομένου ότι διατίθενται σε λογικές τιμές.

Εάν αυτός ο νόμος μπει σε ισχύ, δε θα επηρεάσει μόνο τον Καναδά και την Αμερική. Όλος ο κόσμος θα μπορούσε να τον υιοθετήσει, έτσι οι εταιρείες τεχνολογίας θα είχαν παρόμοια μεταχείριση στην επισκευή των ηλεκτρονικών συσκευών όλων των καταναλωτών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS