HomesecurityHacking group donated money they had stolen from attacks

Hacking group donated money they had stolen from attacks

Μία ομάδα hacking δώρισε ένα μέρος των χρημάτων που έκλεψε από companies σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Πρόκειται για μία πρωτοφανή περίπτωση που εγείρει ερωτήματα.

δώρισε

Συγκεκριμένα, η ομάδα Darkside ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει εκατομμύρια από εταιρείες και τώρα σκοπεύει να «κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Η ομάδα έχει δημοσιεύσει αποδείξεις στο dark web που δείχνουν ότι δώρισε 10.000 $ σε Bitcoin σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ένα από αυτά, το Children International, είπε ωστόσο ότι δεν θα κρατήσει τα χρήματα.

Σύμφωνα με το όσα αναφέρει η ομάδα, στοχεύει μεγάλες, κερδοφόρες επιχειρήσεις με ransomware και ζητά λύτρα για να ξεκλειδώσει τα συστήματά τους.

Όπως δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο κάποια από τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι εταιρείες θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημο πιστεύετε ότι είναι το έργο μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι βοηθήσαμε να αλλάξουμε τη ζωή κάποιου. Σήμερα στείλαμε τις πρώτες δωρεές.»

Το Children International υποστηρίζει παιδιά, οικογένειες και κοινότητες στην Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Ζάμπια, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος δήλωσε στο BBC: «Εάν η δωρεά συνδέεται με hackers, δεν έχουμε καμία πρόθεση να τη κρατήσουμε.»

Το άλλο ίδρυμα, το Water Project, το οποίο εργάζεται για τη βελτίωση της πρόσβασης σε καθαρό νερό στην υποσαχάρια Αφρική, δεν σχολίασε κάτι σχετικά με το συμβάν.

Ο Brett Callow, αναλυτής στην εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Emsisoft, δήλωσε: “Αυτό που οι εγκληματίες ελπίζουν να επιτύχουν κάνοντας αυτές τις δωρεές δεν είναι καθόλου σαφές. Ίσως βοηθά στην ανακούφιση της ενοχής τους; Ή ίσως για εγωιστικούς λόγους θέλουν να θεωρηθούν ως Ρομπέν των Δασών και όχι εκβιαστές χωρίς συνείδηση.»

«Όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους, είναι σίγουρα ένα πολύ ασυνήθιστο βήμα και είναι από όσο γνωρίζω, η πρώτη φορά που μια ομάδα ransomware έχει δωρίσει ένα μέρος των κερδών της σε φιλανθρωπίες.»

Η ομάδα Darkside είναι σχετικά καινούρια, ωστόσο δραστηριοποιείται αρκετά στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος. Υπάρχουν επίσης αποδείξεις ότι ενδέχεται να συνδέεται και με άλλες εγκληματικές ομάδες που είναι υπεύθυνες για attacks σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Travelex. Οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν μια υπηρεσία που εδρεύει στις ΗΠΑ και ονομάζεται The Giving Block, η οποία χρησιμοποιείται από 67 διαφορετικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Save The Children, Rainforest Foundation και She’s The First, για να κάνει τις δωρεές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS