HomesecurityThe KeySteal exploit steals passwords from Mac keychains

The KeySteal exploit steals passwords from Mac keychains

MacΈνας 18χρονος ερευνητής ασφαλείας από τη Γερμανία, ανακάλυψε μια κακόβουλη εφαρμογή, που εκτελείται σε συσκευές Mac και θα μπορούσε να κλέψει κωδικούς πρόσβασης.

Αποκαλώντας το exploit KeySteal, ο Linus Henze υπέδειξε στο YouTube, πώς λειτουργεί αυτή η επίθεση. Επωφελείται από ένα ελάττωμα στον κώδικα που εκτελείται στους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους των Mac, που ονομάζονται keychains. Καθώς η κακόβουλη εφαρμογή μπαίνει σε λειτουργία, μπορεί να υποκλέψει μια λίστα με κωδικούς πρόσβασης για εφαρμογές που συνήθως αλληλεπιδρούν με υπολογιστές, όπως το Facebook και το Twitter.

Ο ερευνητής ασφάλειας της Apple Patrick Wardle δήλωσε ότι έχει δει το exploit από κοντά και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί. Αλλά για να στοχεύσουν έναν υπολογιστή, οι χάκερς πρέπει πρώτα να κάνουν τον ιδιοκτήτη του να εκτελέσει το κακόβουλο λογισμικό στο Mac του.

Αν κι αυτό φαίνεται λίγο δύσκολο να γίνει, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ χρήσιμα για όποιον χάκερ κατάφερνε να το πετύχει. Αντί να διατηρεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας με το κακόβουλο λογισμικό, θα μπορούσε απλά να υποκλέψει όλα τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και στη συνέχεια να διαγράψει το κακόβουλο πρόγραμμα. Μετά από αυτό, θα μπορούσε να συνδεθεί νόμιμα στους λογαριασμούς σας.

“Το μόνο που χρειάζεται είναι ο κωδικός πρόσβασης”, δήλωσε ο Wardle.

Η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για αυτήν την ιστορία.

Το exploit μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς, στα “login” και “System” keychains.

Ο Henze δήλωσε στο Forbes ότι αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για τον κακόβουλο κώδικα στην Apple, επειδή η εταιρεία δεν πληρώνει τους ερευνητές όταν εντοπίζουν ατέλειες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ. Ο Wardle υποστήριξε αυτή την άποψη, λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για την Apple να εξασφαλίσει ότι το εξαιρετικά ευάλωτο keychain είναι ασφαλές, θα ήταν να ενθαρρύνει τους ερευνητές ασφαλείας να βρίσκουν ατέλειες πληρώνοντάς τους.

Ωστόσο δεν είστε εντελώς ευάλωτοι σε αυτό το ελάττωμα. Οι χάκερς θα πρέπει ακόμα να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Και παρόλο που ο Henze έχει συζητήσει δημόσια το ελάττωμα, δεν έχει δημοσιεύσει όλα τα βήματα της κακόβουλης εφαρμογής του, ώστε να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν άλλοι χάκερς .

Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, μπορείτε να κλειδώσετε με μη αυτόματο τρόπο τα keychains των Mac σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε τα πλήκτρα command + space, για να εμφανιστεί το spotlight search bar. Πληκτρολογήστε “access keychain” και επιλέξτε το πρόγραμμα που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, στην πάνω δεξιά οθόνη, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο μενού που γράφει “login”. Επιλέξτε “lock keychain login” από το μενού που εμφανίζεται.

Το μόνο πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψετε και να ξεκλειδώσετε χειροκίνητα το keychain σας εάν θέλετε να επιτρέψετε σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να το κλειδώσετε μόνο εάν θεωρείτε τον εαυτό σας ως πιθανό στόχο των χάκερς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS