HomeinetΓιατί η Google και η Microsoft ακολουθούν την Apple στο παιχνίδι του...

Γιατί η Google και η Microsoft ακολουθούν την Apple στο παιχνίδι του Hardware;

chromebook-pixel

H Google ανακοίνωσε τον πρώτο της υπολογιστή χθες, τον ChromeBook Pixel. Υπηρχαν ChromeBook χρόνια τώρα, αλλά αυτό είναι το πρώτο το οποίο είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από την Google.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε εταιρείες που ασχολούνται με υπηρεσίες και λογισμικό, όπως η Google, η Microsoft και η Amazon να επιχειρούν την ανάπτυξη hardware. Έκανε πολλούς να αναρωτιούνται το γιατί αυτές οι εταιρείες έστρεψαν την προσοχή τους στο hardware ενώ προσφέρουν καταπληκτικές υπηρεσίες. Ο Horace Dediu της Asymco είναι σίγουρος ότι ξέρει την απάντηση και αυτή είναι ότι όλα έχουν να κάνουν με τα λεφτά.

Βλέπεται, παρόλο που η Google, η Amazon και η Microsoft είναι επιτυχημένες εταιρείες τα κέρδη τους δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά της Apple και της Samsung. Η εταιρεία που βγάζει το περισσότερο κέρδος από το Android αυτή τη στιγμή δεν είναι η Google αλλά η Samsung.

Η Google, η Amazon και η Microsoft δεν είναι τόσο καλές στο να βγάζουν κέρδος όσο είναι η Apple και η Samsung. Οπότε αν αυτές οι εταιρείες θέλουν να αρχίσουν να κατακτούν το κόσμο της τεχνολογίας, πρέπει να κυκλοφορήσουν το δικό τους hardware. Γιαυτό η Google παρουσίασε το ChromeBook Pixel χθες. Γιαυτό η Amazon μετέτρεψε το Kindle από ένα φθηνό e-Reader σε ένα tablet υψηλής ποιότητας. Και γιαυτό η Microsoft νιώθει την πίεση ότι πρέπει και εκείνη να φτιάξει ένα αξιόλογο tablet.

Αν η Google και η Microsoft θέλουν να πλησιάσουν τα κέρδη της Apple, τότε θα πρέπει να αρχίσουν να συμπεριφέρονται περισσότερο όπως εκείνη και να προσφέρουν ολοκληρωμένα προϊόντα. Κάτι που ίσως τελικά κάνουν.

Δημήτριος Γεωργουλάς

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS