ΑρχικήsecurityΣύλληψη και δεύτερου μέλους της Lizard Squad

Σύλληψη και δεύτερου μέλους της Lizard Squad

Lizard squad

Άγγλος πολίτης που φαίνεται να συνδέεται με την διαβόητη hacker ομάδα, Lizard Squad, αναλαμβάνει την ευθύνη για τα χτυπήματα στο δίκτυο PlayStation της Sony και της Microsoft Xbox Live, αφήνοντας χωρίς σύνδεση τους gamers την ημέρα των Χριστουγέννων, έχει συλληφθεί από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Lizard Squad, ξεκίνησε την ταυτόχρονη επίθεση (DDoS) στα δίκτυα του Xbox Live και του PlayStation Network, στις 25 Δεκεμβρίου 2014. Στη συνέχεια, πρόσφερε να πωλήσει το δικό της Lizard DDoS script, με μίσθωση, το οποίο ονόμασε Stresser Lizard.

Ως μέρος της έρευνας, η UK Regional Organised Crime Unit, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI),  συνέλαβαν ένα 18 χρόνο έφηβο στο Southport, κοντά στο Λίβερπουλ, την Παρασκευή το πρωί, και κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές και ψηφιακές συσκευές του.

Μέχρι στιγμής, πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη που γίνεται σε σχέση με την επίθεση αφού η αστυνομία της Thames Valley, συνέλαβε ένα 22 χρονο, που ονομάζεται Vinnie Omari, που πιστεύεται ότι είναι μέλος της Lizard, ενώ από επιδρομές στο σπίτι του στο Λονδίνου, κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και μια κονσόλα Xbox.

Κατά τους τελευταίους μήνες, οι hacker της Lizard squad, έχουν γίνει διάσημη ομάδα hacking, και ευθύνονται και για κάποιες υψηλού προφίλ DDoS επιθέσεις κατά των δικτύων δημοφιλών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών της EA, Destiny και του Xbox Live. Μια επίθεση DDoS κατακλύζει ουσιαστικά το στοχευόμενο δίκτυο με πάρα πολλές ψεύτικες web συνδέσεις, αναγκάζοντας το δίκτυο να κλείσει και καθιστώντας το χώρο απρόσιτο για τους νόμιμους χρήστες.

Στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα της επίθεσης DDoS, σήμαινε ότι οι gamers του Sony PlayStation Network και Xbox Live της Microsoft, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS