ΑρχικήsecurityΚαταδίκη σε φυλάκιση 5 ετών & πρόστιμο $600.000 για απάτη στο eBay

Καταδίκη σε φυλάκιση 5 ετών & πρόστιμο $600.000 για απάτη στο eBay

Σε 5 χρόνια συνολική ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 600.000 δολαρίων καταδικάστηκε ένας 39χρονος άντρας από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, o oποίος κρίθηκε ένοχος για διάπραξη διαδικτυακών απατών σε βάρος δημοφιλών ιστοσελίδων online αγορών, όπως το eBay.

απάτη στο eBay

Ο Razvan Caprarescu καταδικάστηκε από δύο δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τραπεζικών απατών, αλλά και για απόπειρα χρήσης πλαστού βελγικού διαβατηρίου.

Ο 39χρονος ομολόγησε την ενοχή του και για τις δύο κατηγορίες που του αποδόθηκαν και αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με την εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε, η οποία καταχωρούσε οχήματα προς πώληση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες ηλεκτρονικών αγορών, συμπεριλαμβανομένου του eBay.

Σύμφωνα με το FBI, το σχήμα έτρεξε για επτά μήνες, από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, αριθμώντας συνολικά 35 θύματα, από τα οποία εκλάπησαν χρηματικά ποσά ύψους $690,000 / € 556,000.

Οι απατεώνες καταχωρούσαν εικονικά προϊόντα προς πώληση σε εμπορικούς διαδικτυακούς ιστότοπους και περίμεναν από τα υποψήφια θύματα να έρθουν σε επαφή μαζί τους για κάποια αγορά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα προϊόντα ήταν οχήματα, έτσι οι συναλλαγές αφορούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όταν όλες οι λεπτομέρειες των πλαστών αγορών διευθετούνταν, τα θύματα καλούνταν να καταθέσουν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί από τους εγκληματίες. Οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ανοιχθεί με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονταν από πλαστά έγγραφα, όπως κλεμμένα διαβατήρια. Τα περισσότερα από τα χρήματα στέλνονταν πίσω στη Ρουμανία, σε άλλα μέλη της ομάδας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS