ΑρχικήsecurityΕπίθεση των Anonymous σε ιστοσελίδες της πόλης Fort Lauderdale

Επίθεση των Anonymous σε ιστοσελίδες της πόλης Fort Lauderdale

Επίθεση DDoS πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε πολλούς ιστότοπους του Fort Lauderdale της Φλόριντα από άτομα που συνδέουν τους εαυτούς τους με τους χάκερ Anonymous.

Anonymous

Ο λόγος πίσω από αυτές τις επιθέσεις είναι το γεγονός ότι η πόλη πέρασε κάποιους νόμους που περιορίζουν το panhandling σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις, τον ύπνο στα δημόσια ακίνητα στο κέντρο της πόλης και περιορίζει τη σίτιση των αστέγων σε εξωτερικούς χώρους από φιλανθρωπικές ομάδες.

Οι νόμοι αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση των Anonymous, μέλη των οποίων επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του Fort Lauderdale, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης ιστοσελίδας της πόλης και του αστυνομικού τμήματος. Επιπλέον, η Sun Sentinel αναφέρει ότι επηρεάστηκε και το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της πόλης.

Οι επιτιθέμενοι δεν πέτυχαν κάτι με αυτή τη δράση τους, διότι οι νόμοι είναι ακόμα σε ισχύ. Στο σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube απειλούν τον Δήμαρχο Jack Seiler ότι θα “ρίξουν” την κύρια ιστοσελίδα του Fort Lauderdale, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους (ανάκληση των διαταγμάτων).

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση DDoS από τους Anonymous, οι αρχές έλαβαν την απόφαση να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις ιστοσελίδες ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις των συστημάτων.

Δυστυχώς, οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν μόνο τις αρχές, αλλά και τους πολίτες του Fort Lauderdale που αναζητούν πληροφορίες ή προσπαθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Στο σχετικό βίντεο, οι επιτιθέμενοι ονομάζουν τη δράση “Operation Lift the Bans” και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο 24 ωρών στον Δήμαρχο για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος δεν υποχωρεί και αναμένει περισσότερες επιθέσεις DDoS

Οι αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν καμία πρόθεση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και, αντίθετα, έχουν ενημερώσει τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Sun Sentinel, ο Δήμαρχος Seiler είπε ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέση του με οποιοδήποτε τρόπο, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες των Anonymous ήταν μάταιες.

Οι DDoS επιθέσεις έχουν γίνει μία κοινή μορφή διαμαρτυρίας τον τελευταίο καιρό, καθώς οι υπηρεσίες αυτές είναι αρκετά φθηνές στην underground αγορά, καθώς μια μεσαίου μεγέθους επίθεση κοστίζει μέχρι και $ 50 / € 40, γεγονός που επιτρέπει σε οποιονδήποτε με λίγα χρήματα να συνεργαστεί με πάροχο υπηρεσιών αυτού του είδους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια DDoS επίθεση μπορεί να είναι ακριβώς “προπέτασμα καπνού” για πιο καταστροφικές δραστηριότητες, όπως στην επίτευξη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβαση στο δίκτυο.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να έχει συμβεί στο Fort Lauderdale, καθώς ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμένη παραβίαση. Ωστόσο αναμένονται περισσότερες DDoS επιθέσεις το επόμενο διάστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS