ΑρχικήinetΗ Amazon θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον

Η Amazon θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον

Amazon

 

Η Amazon έχει υποσχεθεί να επιτύχει 100 τοις εκατό χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ανακοίνωσε, η εταιρεία, την Τετάρτη, χωρίς βέβαια να προσδορίζει πότε θα γίνει αυτό, αφού το project μπορεί να πάρει και αρκετά χρόνια.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει μάλιστα τη δέσμευση της, στο να σταματήσει να εξαρτάται από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την λίστα των πιο “βρώμικων εταιρειών” για το πλανήτη, η Amazon είναι από αυτές που ρυπαίνουν περισσότερο. Τη λίστα αυτή έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace.

Amazon και άλλες εταιρείς για το πράσινο Internet.

H Apple, η Google, το FaceBook έχουν δώσει υποσχέσεις ότι θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα τεράστια datacenter που έχουν και ότι θα χρησιμοποιούν, αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας στο Seattle, έκανε το πρώτο βήμα πριν από 3 χρόνια όταν έθεσε σε λειτουργία το πρώτο datacenter το οποίο λειτουργεί χωρίς ενέργεια από άνθρακα. Η Greenpeace, αναφέρει ότι ίσως αυτό είναι το πρώτο βήμα σε ένα πράσινο Internet. Η Apple και η Google έχουν ήδη σχεδιάσει πώς θα κόψουν τις πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούν άνθρακα, αλλά η Amazon είναι ακόμη πολύ πίσω. Αν και είναι στη σωστή κατεύθυνση, είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να κερδίσει μια θέση στο πράσινο lobby, των “καθαρών εταιρειών”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS