ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν έφηβοι από τη Ρουμανία για επίθεση κατά της ιστοσελίδας της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν έφηβοι από τη Ρουμανία για επίθεση κατά της ιστοσελίδας της Αστυνομίας

Romanian Anonymous

Δύο έφηβοι από τη Ρουμανία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί αφού επιτέθηκαν και αλλοίωσαν το περιεχόμενο ιστοσελίδων από πολλά αστυνομικά τμήματα της χώρας, από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο.

Το δίδυμο ηλικίας 17 και 18 ετών, κατάφερε να αποκήσει πρόσβαση στους διακομιστές 20 οργανισμών επιβολής του νόμου, καθώς και ότι από τη Γενική Επιθεώρηση της Ρουμανικής Αστυνομίας (IGPR).

Πριν από δύο μήνες, στις 18 Σεπτεμβρίου, έγραψαν ένα μήνυμα στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της IGPR, ισχυριζόμενοι ότι είναι μέλη του ρουμανικού κλάδου των χάκερ Anonymous.

“Χαιρετισμούς κύριοι. Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Είμαστε Ρουμάνοι και, φυσικά, ‘ciumpalacii’. Ξύπνα, Ρουμανία!”, ανέφερε το μήνυμα.

Ο “χαιρετισμός” διαγράφηκε, αλλά τότε ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση. Οι διακομιστές δεν περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες της αστυνομίας, αλλά χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία δικτυακών τόπων των οργανώσεων και περιείχαν δημόσιες πληροφορίες.

Όποιος επισκεπτόταν την ιστοσελίδα εκείνη την ημέρα θα διαπίστωνε ότι οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες κατάφεραν να διεισδύσουν στα υπολογιστικά συστήματα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (DIICOT), η οποία συντόνισε τις έρευνες, ένας από τους έφηβους είναι πράγματι μέλος της κοινότητας των Anonymous στη Ρουμανία.

Οι δύο χάκερ, από Galati και από το Βουκουρέστι, τώρα ερευνώνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές και αλλοίωση της ακεραιότητας πληροφοριακών δεδομένων. Ανάλογα με τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν εναντίον τους μετά το πέρας της έρευνας, η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία είναι επτά χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να «τη γλιτώσουν» με μόλις λίγους μήνες φυλάκισης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS