ΑρχικήsecurityΤα πιο επικίνδυνα Hacker Groups σε όλο τον κόσμο

Τα πιο επικίνδυνα Hacker Groups σε όλο τον κόσμο

cat-computer-hacker-mouse-3

Υπό το φώς των τελευταίων επιθέσεων από hackers, έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικά από τα ονόματα των πιο γνωστών γκρουπ hackers, που κατά ειρωνικό τρόπο δεν έχουν επιθετικά ονόματα, αλλά κάθε άλλο που φιλικά.

Το CrowdStrike παρακολουθεί περίπου 70 διαφορετικά hacking γκρουπ ανά τον κόσμο τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν. Για την ιστορία όμως ας αναφέρουμε μερικά πράγματα για τα 3 πιο επικίνδυνα.

Deep Panda

Είναι το πιο προχωρημένο Κινέζικο γκρουπ επιθέσεων, που είναι ενεργό σήμερα, και ειδικεύεται σε επιθέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμούς, συστήματα αμύνης και τηλεπικοινωνιών. Πιστεύεται μάλιστα ότι ενεργεί εκ μέρους της κυβέρνησης της Κίνας.

Putter Panda

Από το 2007 που ξεκίνησε τη δράση του, το Putter Panda έχει ως στόχο Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες αμυντικών συστημάτων και αεροναυπηγικής. Βρίσκεται στη Σαγκάη και πιστεύεται ότι λειτουργεί και αυτό υπό την εποπτεία της κυβέρνησης, αφού χρησιμοποιούν κτήρια που ανήκουν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA).

Flying Kitten

Από τα μέσα Ιανουαρίου το CrowdStrike, παρατηρεί το Ιρανικής βάσης hacking γκρουπ Flying Kitten, που έχει στόχους βιομηχανίες συστημάτων αμύνης Αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και διαφωνούντες με την Ιρανική κυβέρνηση. Οι δράσεις του δείχνουν είτε ότι λειτουργεί εκ μέρους της κυβέρνησης, είτε ότι τους έχει προσλάβει η κυβέρνηση με στόχο να προκαλέσει ζημιά στους διαφωνούντες με τα πολιτικά της χώρας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS