ΑρχικήinetΠώς θα πετύχετε αυτονομία μπαταρίας στα iPhone

Πώς θα πετύχετε αυτονομία μπαταρίας στα iPhone

autonomia-sta-iphoneΟι κάτοχοι iPhone είναι γνωστό ότι αγαπάνε τα τηλέφωνά τους αλλά είναι επίσης γνωστό ότι υποφέρουν και από την μέτρια αυτονομία τους –έστω και αν δε το αποδέχονται… δημοσίως. Οι χρήστες iPhone που πραγματικά λειτουργούν εντατικά τα τηλέφωνά τους, δύσκολα βγάζουν μία ολόκληρη ημέρα.

Με τις παρακάτω ρυθμίσεις όμως, που ισχύουν για λειτουργικό iOS 7 και μετά και τηλέφωνα iPhone 5 και νεότερα, πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουν! (μερικές από τις ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και σε παλαιότερες συσκευές)

Αρχικά ελέγξτε τη μπαταρία σας μπαίνοντας στις «ρυθμίσεις», «γενικά» και τέλος «χρήση»

iphone2

Τι πρέπει να τροποποιήσετε

Αν μετά τον παραπάνω έλεγχο ανακαλύψετε ότι ανήκετε στην κατηγορία «5» μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές

  1. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το facebook που είναι το πιο ενεργοβόρο πρόγραμμα. Αν δεν σας πειράζει απενεργοποιήστε όλες τις υπηρεσίες τοποθεσίας ή διαλέξτε προσεκτικά τα προγράμματα για τα οποία είναι απαραίτητες, όπως π.χ για ένα πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης. Το iOS 8 σας δίνει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών για τις υπηρεσίες τοποθεσίας, όπως «ποτέ», «πάντα», «κατά τη χρήση της εφαρμογής», οπότε μπορείτε να το εξατομικεύσετε απόλυτα ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  2. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο για όσες περισσότερες εφαρμογές μπορείτε. Και εδώ το facebook είναι η πιο βαριά εφαρμογή αλλά μπορείτε να κάνετε ένα τρικ για να δείτε πραγματικά τι χρειάζεστε. Κλείστε τις όλες και αρχίστε να ενεργοποιείτε μία-μία εφαρμογή ανάλογα με τη χρήση που κάνετε.
  3. Μην κλείνετε συνεχώς τις εφαρμογές από το multitasking. Πατώντας διπλό κλίκ στο κουμπί αφετηρίας, βλέπετε ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο του iPhone και έχετε την τάση να τις κλείνετε γιατί νομίζετε ότι καταναλώνουν μπαταρία. Λάθος. Αυτό που βλέπετε είναι μία «παγωμένη» εικόνα της εφαρμογής στη μνήμη του τηλεφώνου και τίποτα παραπάνω που όμως ενώ δεν καταναλώνει ρεύμα έχει μία χρήση. Αν συνεχώς κλείνετε τις εφαρμογές από το παρασκήνιο, όταν τις ξαναχρειαστείτε θα πρέπει να επανεκκινηθούν πλήρως στη RAM καταναλώνοντας περισσότερη μπαταρία…
  4. Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση της ώρας του τηλεφώνου. Η ρύθμιση αυτή επιβαρύνει την μπαταρία. Απλά αν ταξιδέψετε και αλλάξετε χώρα, θα πρέπει να ρυθμίσετε ξανά την ώρα.
  5. Απενεργοποιήστε το AirDrop. Αν δεν το χρησιμοποιείτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχει.
  6. Κλείστε το AutoUpdate για τις εφαρμογές.
  7. Επιλέξτε μείωση κίνησης. Οι ταπετσαρίες που κινούνται ελαφρά όταν μετατοπίζετε το κινητό, είναι εντυπωσιακές αλλά τραβάνε έξτρα ρεύμα.
  8. Απενεργοποιήστε την απεικόνιση του ποσοστού στη μπαταρία. Τρώει έξτρα ρεύμα και σας αγχώνει χωρις λόγο.
  9. Ενεργοποιήστε και ρυθμίστε σωστά την αυτόματη φωτεινότητα. Η οθόνη είναι το πιο ενεργοβόρο κομμάτι του τηλεφώνου. Ρυθμίστε σωστά τη λειτουργία της αυτόματης φωτεινότητας με τον παρακάτω τρόπο:
  • Στις «ρυθμίσεις» επιλέξτε «Οθόνη & Ταπετσαρία»
  • Πηγαίνετε σε σκοτεινό δωμάτιο και βάλτε τη φωτεινότητα στο μίνιμουμ
  • Κάντε off την αυτόματη φωτεινότητα και μετά on. Ετσι το τηλέφωνό σας θα αυτορυθμιστεί σωστά.

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS