ΑρχικήinetTo Agora εκθρoνίζει το Silk Road 2 ως η μεγαλύτερη "μαύρη αγορά"...

To Agora εκθρoνίζει το Silk Road 2 ως η μεγαλύτερη “μαύρη αγορά” του darknet

darknet - agora

To σκοτεινό διαδίκτυο χρησιμοποιείται κατά κόρον για εγκληματικές δραστηριότητες κάθε είδους και διακίνηση παράνομων προϊόντων ή υπηρεσιών. Τώρα που η λειτουργία του περίφημου Silk Road έχει ανασταλεί από το FBI, το Agora έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη λαθραία αγορά του darknet.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Digital Citizens Alliance, υπάρχουν τουλάχιστον 16.137 προϊόντα προς πώληση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (περισσότερα από 12.000 προϊόντα) αφορούν ναρκωτικά.

Το Agora διαθέτει 200 καταχωρήσεις περισσότερες από το Silk Road 2, γεγονός που θέτει την μαύρη αγορά στην κορυφή της λίστας.

Ερευνητές της Digital Citizens Alliance αναφέρουν ότι το Agora αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα, καθώς πριν από τέσσερις μόλις μήνες διέθετε μόνο 7.400 καταχωρήσεις προϊόντων.  Ωστόσο, μετά το hack που υπέστη το Silk Road τον Φεβρουάριο, η χρήση του Agora έχει αρχίσει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η ιστοσελίδα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών και προϊόντων. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να πωλούν όπλα, ναρκωτικά, κακόβουλο λογισμικό και πολλά άλλα. Το Αgora, ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες μαύρες αγορές, έχει ορισμένους περιορισμούς.

Το Agora απαγορεύει την πώληση κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων, υπηρεσιών δολοφονιών, όπλων μαζικής καταστροφής, δηλητηρίων, παιδικής πορνογραφίας και live video, ήχου ή εικόνων από δολοφονίες.

Η δημοτικότητα του site έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της τακτικής που χρησιμοποιείται από την έναρξη της λειτουργίας του, επιτρέποντας στους χρήστες να προσκαλούν άλλα μέλη με ειδικού κωδικούς. Ακόμα κι αν είναι αρκετά εύκολο για να λάβει κανείς ένα τέτοιο κωδικό, τα μέλη αισθάνονται σαν να είναι μέρος κάποιου είδους αποκλειστικής ομάδας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS