ΑρχικήsecurityHacking στο Silk Road 2, χάθηκαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Hacking στο Silk Road 2, χάθηκαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Λίγους μήνες μετά το κλείσιμο του Silk Road από το FBI, το Silk Road 2 επανεμφανίστηκε όπως είχαμε δημοσιεύσει τον Νοέμβριο. Η είδηση είναι ότι σήμερα ο διαχειριστής της διάσημης ναρκοαγοράς ανακοίνωσε ότι όλα τα αποθεματικά σε Bitcoins της ιστοσελίδας έχουν κλαπεί μετά από μια παραβίαση που δέχτηκαν τα συστήματα τους.  Καλό;

Silk Road

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε από ένα διαχειριστή του site , έχασαν «Bitcoins αξίας περίπου δύο ή τρίων εκατομμυρίων δολαρίων» από  την επίθεση.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή, τα Bitcoins άλλαξαν χέρια όταν οι hackers κατάφεραν να αξιοποιήσουν ένα παραθυράκι -κενό ασφαλείας- των συναλλαγών και απέσυραν όλα τα  κεφάλαια .

«Η επίθεση έγινε τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Σχεδιάζαμε για την εκ νέου την ανάπτυξη ενός συστήματος συναλλαγών το περασμένο Σαββατοκύριακο» δήλωσε ο Defcon διαχειριστής της παράνομης ιστοσελίδας.

Το ίδιο exploit χρησιμοποιήθηκε και στο MtGox την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη αγορά συναλλάγματος Bitcoin του κόσμου. Το θέμα αυτό οδήγησε, στην αναστολή κάθε είδους ανάληψης κεφαλαίων, κάτι που οδήγησε στην κάθετη πτώση της τιμής του Bitcoin.

Το Forbes αναφέρει ότι ο Nicholas Weaver, ένας ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πληροφορικής, υπολογίζει ότι η συνολική αξία της κλοπής που έγινε στο Silk Road αριθμεί περίπου τα 4.400 Bitcoins, δηλαδή πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι χρήστες του Silk Road φυσικά είναι αναστατωμένοι και δεν πιστεύουν τις δηλώσεις του Defcon, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ζήτησαν να γίνει κάτι με αυτήν την πιθανή ευπάθεια την εβδομάδα που πέρασε.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS