ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκαν ψεύτικες εφαρμογές WhatsApp, Viber και Temple Run 2 στο Windows Store

Εντοπίστηκαν ψεύτικες εφαρμογές WhatsApp, Viber και Temple Run 2 στο Windows Store

Fake-WhatsApp-Temple-Run-2-Apps-Listed-for-Download-on-Windows-8-1

Καθώς ο αριθμός των εφαρμογών που διατίθενται για λήψη μέσω του Windows Store αυξάνεται συνεχώς, πολλά είναι τα apps που προσπαθoύν να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του διαδικτυακού καταστήματος, στοχεύοντας στην κλοπή χρημάτων από ανυποψίαστους χρήστες.

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει αρκετές πλαστές εφαρμογές για τα Windows 8.1, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από κάποιον προγραμματιστή με το ψευδώνυμο “James Crew”, και έχουν εγκριθεί, ώστε να είναι διαθέσιμες για λήψη μέσω του Windows Store.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα ονόματα δημοφιλών λύσεων, όπως WhatsApp, Viber και Temple Run 2, ξεγελώντας έτσι τους χρήστες ώστε να νομίζουν ότι κατεβάζουν το πραγματικό λογισμικό.

Οι εφαρμογές αυτές διατίθενται έναντι ενός μικρού χρηματικού ποσού, συνήθως έναντι ενός δολαρίου, και φυσικά δεν διαθέτουν δοκιμαστικές εκδόσεις, οπότε η μόνη επιλογή των χρηστών που επιθυμούν να τις αποκτήσουν, είναι να αγοράσουν την άδεια χρήσης.

Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις που έχουν δημοσιευτεί στο διαδικτυακό κατάστημα, κάποιοι χρήστες έχουν ήδη πέσει θύματα της συγκεκριμένης απάτης, παρόλο που είναι αρκετά σαφές ότι πρόκειται για ψεύτικες εφαρμογές που έχουν εγκριθεί κατά λάθος από τη Microsoft.

Οι περισσότερες από τις πλαστές εφαρμογές φέρουν πολύ σύντομες περιγραφές και δεν αναφέρουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το app. Οι ερευνητές έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Microsoft, ενημερώνοντας την για την ύπαρξη των πλαστών εφαρμογών.

Φυσικά, η εταιρεία θα πρέπει να προστατεύσει τους χρήστες της, απομακρύνοντας τις εν λόγω εφαρμογές από το διαδικτυακό της κατάστημα, το συντομότερο δυνατό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS