ΑρχικήsecurityΗ παραβίαση ασφάλειας της AOL επηρεάζει έναν σημαντικό αριθμό χρηστών

Η παραβίαση ασφάλειας της AOL επηρεάζει έναν σημαντικό αριθμό χρηστών

security-breach-website-hacked

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ένας μεγάλος αριθμός των χρηστών της AOL ανέφερε ότι έχει πέσει θύμα μιας επίθεσης Email Spoofing – Οι παραλήπτες έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι έχουν σταλεί από έναν φίλο τους και στο περιεχόμενο περιλαμβάνει συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες spam.

Σήμερα, η AOLανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με την παραβίαση της ασφάλειας που επέτρεψε στους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων email και των κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με ειδικούς εγκληματολόγους του διαδικτύου και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την παραβίαση της ασφάλειας.

Η AOL έχει διαπιστώσει ότι οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στις ακόλουθες πληροφορίες: IDs ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομικές διευθύνσεις, βιβλίο διευθύνσεων επικοινωνίας, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και τις κρυπτογραφημένες απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας και ορισμένες πληροφορίες των εργαζομένων.

Επίσης, δήλωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες που να δείχνουν ότι η κρυπτογράφηση των κωδικών πρόσβασης ή οι απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας είχαν παραβιασθεί. Τέλος, πιστεύουν ότι η παραβίαση αυτή δεν περιλαμβάνει οικονομικά στοιχεία.

Η εταιρεία παροτρύνει τους χρήστες να προβούν στην αλλαγή των κωδικών πρόσβασης καθώς και της ερώτησης ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS