ΑρχικήsecurityΣε έξαρση οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Σε έξαρση οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

GKWPKc-360

 

Σύμφωνα με έκθεση ασφάλειας της εταιρείας Symantec, oι επιθέσεις με malware που κλειδώνουν τους υπολογιστές των θυμάτων – ή ακόμη χειρότερα κρυπτογραφούν τα αρχεία και τα δεδομένα τους και τους αναγκάζουν να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να επανακτήσουν πρόσβαση σε αυτά, αυξήθηκαν κατά 500 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του 2013.

Η μελέτη της Symantec αποκαλύπτει επίσης ότι οι στοχευμένες εκστρατείες με σκοπό την κυβερνοκατασκοπεία ή το κυβερνοέγκλημα «εκτοξεύτηκαν» το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 91 τοις εκατό σε σχέση με το 2012.

Οι στοχευμένες επιθέσεις διήρκεσαν κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερο σε σύγκριση με το 2012 – πράγμα που αποδεικνύει ότι οι αποκαλούμενες APT επιθέσεις γίνονται όλο και πιο επίμονες.

Επιπλέον, τα άτομα που εργάζονται στον τομέα των δημόσιων σχέσεων και οι προσωπικοί βοηθοί – γραμματείς ήταν τα δύο πιο στοχευμένα επαγγέλματα.

Το ποσοστό των παραβιάσεων δεδομένων αυξήθηκε κατά 62 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2012, εκθέτοντας  τα στοιχεία 552 εκατομμυρίων ταυτοτήτων.

Τέλος, κάθε μια από τις οκτώ κορυφαίες παραβιάσεις δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν το 2013 είχαν ως αποτέλεσμα την διαρροή δεκάδων εκατομμυρίων εγγραφών δεδομένων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS