ΑρχικήsecurityΠροσοχή στη νέα απάτη μέσω Facebook: “Εντοπίστηκε το αεροπλάνο της Μαλαισίας MH370”...

Προσοχή στη νέα απάτη μέσω Facebook: “Εντοπίστηκε το αεροπλάνο της Μαλαισίας MH370”

Malaysian-Airlines-flight-MH370-scam

Οι hackers βρίσκουν κάθε φορά έξυπνους τρόπους για να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου και αυτή τη φορά η χαμένη πτήση MH370 της Malaysian Airlines, τους έδωσε την ευκαιρία να παραβιάσουν, όχι το αεροπλάνο, αλλά εμάς που χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας στο Facebook και διαβάζουμε κάθε είδηση σχετικά με το μυστηριώδες Μαλαισιανό αεροπλάνο.

Spammers εκμεταλλεύονται το χαμένο αεροπλάνο της Μαλαισίας για την διάδοση κακόβουλου λογισμικού στο Facebook, κάνοντας κατάχρηση του μυστηρίου πίσω από την πτήση MH370 της Malaysian Airlines που έχει χαθεί από τη στιγμή που πετούσε από την Kuala Lumpur προς το Πεκίνο.

Οι hackers ανακατευθύνουν τους χρήστες του Facebook σε κακόβουλες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη δημοσίευση στο Facebook, η οποία υποστηρίζει ότι η χαμένη πτήση MH370 της Malaysian Airlines, ένα Boeing 777-200 έχει βρεθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων με τους επιβάτες της ακόμα ζωντανούς και καλεί τους χρήστες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να δουν την έκτακτη είδηση.

Ο τίτλος του ψεύτικου βίντεο: Το Μαλαισιανό αεροπλάνο MH370 έχει εντοπιστεί κάπου κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Σήμερα κυκλοφόρησαν συγκλονιστικά βίντεο.

Malaysian-Airlines-flight-MH370-scam1

Όταν ο χρήστης κάνει κλικ για να δει το βίντεο εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα που του ζητά να το κοινοποιήσει πριν το δει:

Προσοχή! Οι εν λόγω ειδήσεις δεν είναι αληθινές και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο βίντεο διαθέσιμο. Σας συμβουλεύουμε να προσέχετε με παρόμοια ψεύτικα βίντεο και συνδέσμους που διαδίδονται μέσω μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων δικτυακών τόπων, διότι ο μοναδικός σκοπός τους είναι η κατάχρηση του δικτύου και του συστήματός σας. Αν έχετε κοινοποιήσει ή κάνει «Like» σε κάτι παρόμοιο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το διαγράψετε από τον τοίχο σας στο Facebook.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS