ΑρχικήinetΠοιο θα είναι το επόμενο WhatsApp που θα προσελκύσει δισ. δολάρια ;

Ποιο θα είναι το επόμενο WhatsApp που θα προσελκύσει δισ. δολάρια ;

Με πάνω από 32 δισ. δολ. να έχουν χαθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λόγω των εφαρμογών δωρεάν αποστολής μηνυμάτων, ο αγοραστικός πυρετός για τα messaging apps έχει ανέβει

article10273.w_l

Η ύψους 19 δισ. δολαρίων αγορά του WhatsApp από το Facebook έχει αυξήσει τη γοητεία άλλων εταιρειών που ειδικεύονται στην αποστολή μηνυμάτων από τους χρήστες τους.

Άλλες εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων συμπεριλαμβάνουν τις Kik, KakaoTalk, το SnapChat και το BBM της BalckBerry

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τουλάχιστον μία εταιρεία, η Tango, έχει λάβει προτάσεις εξαγοράς, σύμφωνα με τον Ερικ Σέτον, συνιδρυτή της Tango. Άλλες εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων είναι οι Kik, KakaoTalk και το SnapChat, το εργαλείο ανταλλαγής φωτογραφιών του οποίου η μητρική απέρριψε μια προσφορά 3 δισ. δολαρίων από το Facebook το περασμένο έτος. Η BlackBerry έχει επίσης υπηρεσία μηνυμάτων που ονομάζεται BBM.

Πιθανοί αγοραστές περιλαμβάνουν την Microsoft Corp και την Google Inc, δήλωσε ο Μπράιαν Μπλάου, αναλυτής των social media της Gartner. Και οι δύο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της WhatsApp, όπως έχουν δηλώσει στο πρακτορείο πηγές με γνώση του θέματος. Η γοητεία αυτών των deal είναι ξεκάθαρη: Eκατομμύρια χρήστες σε πολλά και διάφορα μέρη του κόσμου.

«Αν είναι κανείς παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας σήμερα, και είναι στον κλάδο των επικοινωνιών, τότε χρειάζεται να βρει έναν τρόπο να προσελκύσει κόσμο στο… οικοσύστημα του», είπε ο Μπλάου. «Σχεδόν όποιος είναι στο χώρο της τεχνολογίας και έχει ένα προϊόν-κλειδί το οποίο… συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους, θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός αγοραστής».

Η συμφωνία του επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αγοράσει την WhatsApp, με τα 450 εκατομμύρια χρήστες, αποκαλύφθηκε πέντε ημέρες μετά την απόκτηση της Viber, μίας άλλης εφαρμογής μηνυμάτων, από την Rakuten, έναντι 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν όποιος είναι στο χώρο της τεχνολογίας και έχει ένα προϊόν-κλειδί το οποίο… συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους, θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός αγοραστής

Οι μετοχές της BlackBerry σημείωσαν άνοδο 9% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της WhatsApp, με την αποτίμηση της υπηρεσίας BBM BlackBerry η οποία έχει 80 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες να διαμορφώνεται στα 3,4 δισ. δολάρια περίπου.

Η Tango.me έχει 180 εκατομμύρια χρήστες και διαθέτει βίντεο, φωνητικές υπηρεσίες , κείμενα , παιχνίδια και κοινή χρήση φωτογραφιών. Εάν η τιμή των 42 δολαρίων ανά χρήστη που πλήρωσε η Facebook για να αγοράσει την WhatsApp είναι οδηγός, η Tango.me αποτιμάται στα 7,56 δισ.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Πιθανοί αγοραστές των εταιρειών με υπηρεσίες μηνυμάτων, θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν εταιρείες τεχνολογίας , όπως η Yahoo! και η Αpple, μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ή παροχής υποδομών όπως η Comcast Corp, σημειώνει ο Μπλάου.

Η Microsoft ψάχνει για καταναλωτικές εφαρμογές που θα βοηθήσουν τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας της να γίνουν πιο ελκυστικά, ενώ η Google θα ενδιαφερόταν για την προσθήκη στοιχείων σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών από μηνύματα, για να κάνει τα προϊόντα της καλύτερα, πρόσθεσε.

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μπορούν να βοηθήσουν τον αγοραστή να ενισχυθεί σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η WhatsApp είναι δημοφιλής στην Ευρώπη και την Ινδία, για παράδειγμα. Η Line της Naver Corp κατέχει δεσπόζουσα θέση στην Ιαπωνία, ενώ η WeChat είναι πολύ διαδεδομένη στην Κίνα. Η KakaoTalk, η οποία σημείωσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2013, είναι εγκατεστημένη στο 93% των smartphones στην Κορέα.

Η WhatsApp είναι δημοφιλής στην Ευρώπη και την Ινδία, η Line στην Ιαπωνία, ενώ η WeChat είναι πολύ διαδεδομένη στην Κίνα

Οι υπηρεσίες αυτές έχουν δεχθεί σημαντική ώθηση, καθώς οι πελάτες έχουν στραφεί στα smartphones με την καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και άρχισαν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες επικοινωνίας, αντί να πληρώνουν για τα μηνύματα.

Ο Τεντ Λίβινγκστον, διευθύνοντας σύμβουλος της Kik Messenger, δήλωσε ότι τα προγράμματα messenger τελικά αναδύονται από την αφάνεια και θα κερδίσουν υψηλές αποτιμήσεις. Η Kik έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες .

Η δημοτικότητα των εφαρμογών αυτών επίσης κοστίζει στις εταιρείες τηλεφωνίας, αναγκάζοντάς τες να εξετάσουν στρατηγικές που περιλαμβάνουν σχετικές εξαγορές, σύμφωνα με το Μπλάου. Από την Vodafone Group Plc μέχρι την America Movil και την Verizon Communications, εκτιμάται ότι το 2103 έχουν χαθεί 32,5 δισ. δολάρια σε τέλη γραπτών μηνυμάτων καθώς οι χρήστες έχουν καταφύγει στις εφαρμογές οι οποίες προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες δωρεών. Σύμφωνα με έρευνα από την Ovum το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016.

 

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS