ΑρχικήinetΚυκλοφόρησε η ετήσια έκθεση ασφάλειας της Cisco

Κυκλοφόρησε η ετήσια έκθεση ασφάλειας της Cisco

An-Additional-One-Million-Cyber-Security-Experts-Needed-Across-the-Globe-Cisco-Says-418788-2

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση ασφάλειας της Cisco, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ειδικοί σε θέματα ασφάλειας απαιτούνται ακόμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν εξελιγμένες τακτικές και τεχνολογίες για την πραγματοποίηση των επιθέσεων, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την επιτυχή αντιμετώπισή τους.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των ευπαθειών και των ειδοποιήσεων ασφάλειας σχετικά με απειλές αυξήθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το 2012.

Έπειτα από ανάλυση των δικτύων 30 πολυεθνικών, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το σύνολο αυτών δημιούργησε traffic σε ιστοσελίδες κακόβουλου λογισμικού. Επιπλέον, το 96% των παρακολουθούμενων δικτύων απέστειλε traffic σε διακομιστές που έχουν παραβιαστεί.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Όσον αφορά τις επιθέσεις DDOS, δεν έχουν αυξηθεί μόνο σε όγκο, αλλά και σε σοβαρότητα.

Μέχρι πρόσφατα, οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, οι χημικές και οι φαρμακευτικές βιομηχανίες δέχονταν τις περισσότερες επιθέσεις με malware . Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, η γεωργία και η βιομηχανία της εξόρυξης στοχεύονται όλο και πιο συχνά.

Η Ετήσια Έκθεση Ασφάλειας της Cisco είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας (απαιτείται εγγραφή).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS