ΑρχικήsecurityΟ Neverquest Trojan διεισδύει σε τράπεζες – Προειδοποιεί η Kaspersky

Ο Neverquest Trojan διεισδύει σε τράπεζες – Προειδοποιεί η Kaspersky

trojan-horse-100029524-gallery

Η Kaspersky Lab έχει καταγράψει χιλιάδες προσπάθειες «μόλυνσης» υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές με ένα κακόβουλο πρόγραμμα, με το οποίο οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι «μπορούν να επιτεθούν σε οποιαδήποτε τράπεζα, σε οποιαδήποτε χώρα».

Ο Neverquest Trojan υποστηρίζει σχεδόν κάθε δυνατό τέχνασμα που χρησιμοποιείται για την παράκαμψη οποιουδήποτε online συστήματος ασφάλειας: web injection, απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα, καθώς και η κοινωνική μηχανική, μεταξύ άλλων. Υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων αυτο-αναπαραγωγής του Trojan, αναμένεται μια απότομη αύξηση του αριθμού των επιθέσεων που σχετίζονται με τον Neverquest, με αποτέλεσμα οικονομικές απώλειες για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η Kaspersky Lab σημειώνει ότι η περίοδος των διακοπών, ειδικότερα, είναι μια περίοδος υψηλής κακόβουλης δραστηριότητας, με εμπειρογνώμονες να αναφέρουν περιπτώσεις ακόμη και στις αρχές του Νοεμβρίου. Μέχρι τότε αναρτήσεις είχαν σταλεί σε φόρουμ χάκερ για αγορά και πώληση βάσεων δεδομένων, για πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα έγγραφα που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα και τη διαχείριση των λογαριασμών που αποστέλλονται τα κλεμμένα κεφάλαια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS